پناهندگی در پرتغال
روش های جایگزین پناهندگی در پرتغال
‼️ موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی برای پناهندگی ارائه نمی کند و مطالب این صفحه تنها جهت ارتقا اطلاعات شما عزیزان و آشنایی با خطرات پناهندگی ارائه می گردد. ‼️
پناهندگی در پرتغال، شرایط پناهندگی و مراحلی که شخص باید طی کند تا به عنوان پناهنده پذیرفته شود و همچنین کیس هایی از پناهندگی در کشور پرتغال به صورت علمی مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت. آیا امکان اخذ اقامت و یا تابعیت از طریق پناهندگی در پرتغال وجود دارد؟ چه مراحلی به منظور اخذ تابعیت و اقامت از طریق پناهندگی در پرتغال باید طی شود؟ شرایط برای اخذ پناهندگی پرتغال کدام اند؟ چه خطراتی ممکن است متقاضی پناهندگی پرتغال را تهدید نماید؟ بهترین کیس های پناهندگی در پرتغال کدام موارد هستند؟ پناهندگی در پرتغال از جنبه های مختلفی مورد بررسی خواهد بود و ما سعی کرده ایم مهم ترین و اصلی ترین نکات پیرامون آن را به صورت ساده و خلاصه طی این مقاله به شما بزرگواران ارائه نماییم. حق پناهندگی ابتدا توسط یونانی ها، مصری ها و عبری ها به رسمیت شناخته شد، بعد ها در سال 1948 این حق در اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سپس در کنوانسیون 1951 مربوط به وضعیت پناهندگان و پروتکل 1967 مربوط به وضعیت پناهندگان گنجانده شد. طبق ماده ۱ این کنوانسیون می توان گفت هر شخصی که به دلایل نژادی، مذهبی، عقاید سیاسی، عضویت در گروه های خاص اجتماعی و… در کشور خود مورد آزار و اذیت بوده و امنیت نداشته باشد، این حق را دارد به کشورهای دیگر پناهنده شود. هر کشوری قواعد و قوانین خاص خود را برای پذیرش پناهندگان دارد. با این وجود به دلایل خطرات بسیاری که می تواند شخص متقاضی پناهندگی را تهدید کند، این راه حل برای مهاجرت توصیه نمی گردد. موسسه ملک پورهیچگونه خدماتی در مورد مسیر پناهندگی و غیر قانونی ارائه نمی کند و به متقاضیان مهاجرت پیشنهاد می کند که از طریق مسیر های قانونی اقدام به مهاجرت کنند و این مقاله تنها با هدف بالا بردن سطح آگاهی شما دوستان گرامی گردآوری شده است. این مقاله توسط موسسه ملک پور (موسسه MIE) تهیه و تنظیم شده است و از خوانندگان آن درخواست می دارد بدون ذکر منبع از آن کپی برداری ننمایند چراکه کپی برداری بدون ذکر منبع شرعاً و قانوناً حرام است. همچنین می توانید سوالات خود را در فایل ویدیویی کوتاه از آقای ملک پور و کارشناسان موسسه پرسیده و در اینجا آپلود کنید.
آنچه در این مقاله می خوانیم
شرایط عمومی پناهندگی در پرتغال
پرتغال یکی از قدیمی ترین کشورها در قاره اروپا می باشد، که در غربی ترین بخش جغرافیایی این قاره قرار گرفته است. پایتخت این کشور لیبسون و زبان مردم آن اسپانیایی می باشد. این کشور عضو سازمان ملل، منطقه اتحادیه اروپا، منطقه یورو جامعه کشورهای پرتغالی زبان و حوضه شنگن می باشد و از نظر دموکراسی، آزادی های اخلاقی و مطبوعات، صلح و ثبات و رفاه اقتصادی و اجتماعی دارای رتبه بالایی است. به همین دلیل مورد پسند افراد زیادی برای مهاجرت می باشد. البته تابعیت پرتغالی بازیکن تیم ملی فوتبال پرتغال، کریستیانو رونالدو، در ایجاد علاقه جهانی به این کشور بی تاثیر نبوده است. در پناهندگی پرتغال به طور کلی پناهجویان از لحظه ی ورود به مرز این کشور 8 روز مهلت دارند تا درخواست پناهندگی خود را نزد مقامات مربوطه که در این جا همان SEF می باشد ثبت نمایند. SEF ۲۰ روز فرصت دارد تا در مورد رد یا پذیرش پناهندگی افراد تصمیم بگیرد، طبق قوانین مربوط به پناهندگی پرتغال برای این مدت 20 روزه برای پناهجویان اعلامیه ای به نام اعلامیه پناهندگی صادر می گردد که نشان می دهد درخواست پناهندگی برای دارنده آن صورت گرفته و حق اقامت ایجاد نمی کند و تنها برای 20 روز اعتبار دارد.
ویدئو و فایل صوتی موسسه MIE در مورد مشکلات پناهندگی

- دانلود
- 17 دقیقه
- 4 K
- دانلود
- 17 دقیقه
- 6 K
پناهندگی در پرتغال و کنوانسیون ژنو (کنوانسیون پناهندگی)
کنوانسیون 1951 ژنو اصلی ترین سند بین المللی حقوق پناهندگان است. این کنوانسیون به وضوح بیان می کند که پناهنده کیست و نوع حمایت قانونی، سایر کمک ها و حقوق اجتماعی که وی باید از کشورهایی که سند را امضا کرده اند، دریافت کند را نیز بیان می دارد. طبق ماده8 قانون اساسی جمهوری پرتغال: هنجارها و اصول حقوق بین الملل عمومی بخشی از حقوق پرتغال است. همچنین کنوانسیون ژنو در سال 1967 به امضا کشور پرتغال رسید. بنابراین حقوق و مسائل ذکر شده در کنوانسیون 1951 ژنو در مورد حقوق پناهندگان بخشی از حقوق پرتغال خواهد بود و پناهندگی در پرتغال با رعایت شرایط مربوط به کشور پرتغال برای پناهندگی امکان پذیر است. بر اساس ماده 1 کنوانسیون 1951 ژنو، پناهنده به شخصی گفته می شود که: به دلیل ترس از آزار و اذیت به دلایل نژادی ، مذهبی ، ملیتی ، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص یا عقاید سیاسی قادر نیست یا به دلیل چنین ترسی، حاضر نیست در کشور متبوع خود زندگی کند. در قانون پناهندگی در پرتغال نیز تعریفی مشابه آنچه که در ماده 1 کنوانسیون 1952 ژنو گفته شد، برای اصطلاح پناهنده وجود دارد.
خطرات پناهندگی در پرتغال
از جمله اولین خطراتی که پناهجویان در پناهندگی پرتغال را می تواند تهدید کند، خطرات مسیری است که افراد برای پناهندگی انتخاب می کنند که در بسیاری از موارد افراد از طریق مسیر های غیرقانونی ، پر خطر و صعب العبور از جمله سفر با کشتی ها دست به اقدام می زنند که وجود دزدان دریایی، قاچاقچی ها و افراد سود جو در این مسیر خالی از خطر برای افراد نخواهد بود. خطر بعدی که می توان از آن نام برد خطرات مربوط به اسکان است. CPR شورای پناهندگان پرتغال دارای یک مرکز پذیرش است که پناهجویان می توانند به مدت یک ماه در انتظار تصمیم پذیرش ادعا بمانند. اما تحقیقات بسیاری نشان داده است اوضاع این مراکز و کمپ ها به لحاظ وضعیت زندگی، سلامتی و بهداشت و درمان خوب نبوده و اثرات جسمی و روحی آن تا سالها در افراد باقی می ماند و حتی زمینه هایی از خودکشی را فراهم می آورد. اگر درخواست پناهندگی در پرتغال افراد مورد پذیرش قرار نگیرد، فرد باید به کشور خود بازگردد و یا اینکه باید به کشورهای دیگر رفته و درخواست پناهندگی ثبت نماید، بنابراین خطر عدم پذیرش پناهندگی نیز وجود دارد و بهتر است افراد قبل از اقدام دلایل معتبری را فراهم آورند و شرایط پذیرش کشور مورد نظر را به طور کامل بررسی نمایند. زنان بی سرپرست یا کودکان ، معلولین و افراد مسن به عنوان افراد آسیب پذیر معرفی می گردند که در مسائل خطر پذیر باید به طور جدی در نظر گرفته شوند البته افرادی که این ویژگی ها را داشته باشند توسط خدمات اجتماعی اضطراری “سانتا کازا دا میسیریکدیا” لیسبون پشتیبانی می شوند.
مراحل پناهندگی در پرتغال
در ابتدای پناهندگی در پرتغال افراد متقاضی ۸ روز پس از عبور از مرز مهلت خواهند داشت تا درخواست پناهندگی خود را نزد SEF ثبت کنند و سپس سند اعلامیه پناهندگی، که اعتبار آن 20 روز می باشد را دریافت نمایند. در این 20 روز سازمان SEF تصمیم بر رد یا پذیرش متقاضی را صادر خواهد کرد. اگر تصمیم مدیر SEF منفی باشد ، متقاضی می تواند مجدداً از کمیساریای ملی پناهندگان درخواست پناهندگی پرتغال را ثبت کند، که ظرف 48 ساعت تصمیم صورت گرفته اعلام خواهد شد. اگر بار دیگر، این تصمیم منفی باشد، متقاضی می تواند ظرف 8 روز در دادگاه قضایی اداری درخواست تجدیدنظر كند. اگر درخواست پناهندگی در پرتغال پذیرفته شود، اجازه اقامت موقت صادر می گردد که اعتبار آن دو ماه است و تا 30 روز نیز قابل تمدید می باشد. با داشتن کارت اقامت موقت شخص حق کار، شرکت در دوره های آموزش حرفه ای، مطالعه کردن، درخواست کارت مشارکت مالیاتی و گرفتن مشاوره رایگان از همکاران اضطراری اجتماعی که توسط شورای پناهندگان پرتغال و سایر سازمان های بشر دوستانه ارائه می گردد، را خواهند داشت. تمام اسنادی که به امضای پناه جویان نیاز دارند باید به زبانی که آنها می توانند درک کنند ترجمه شود.
کیس های پناهندگی در پرتغال
افرادی که پناهنده می شوند و درخواست پناهندگی در پرتغال را ارسال می نمایند باید دلیلی ارائه نمایند که نشان می دهد آنها در کشور خودشان بنا به دلایلی که آن دلایل باید در چهارچوب تعریفی که توسط کنوانسیون 1951ژنو ارائه شده است، قرار گیرد، مورد آزار و اذیت و شکنجه بوده اند و از ترس در خطر قرار گرفتن جان و مالشان دیگر حاضر نیستند به کشور مبدأ خود باز گردند. که در این صورت اگر اشخاص واجد شرایط قرار گیرند برای پناهندگی در پرتغال پذیرفته شده و می توانند اقامت و سپس تابعیت آن کشور را دریافت کنند و به این کشور مهاجرت کنند.
- پناهندگی مذهبی: آزادی مذهب یک حق اساسی است که در قوانین اساسی بسیاری از کشورها که همچنین در قوانین پناهندگی پرتغال نیز وجود دارد و هم در قوانین بین المللی منعکس یافته است. بنابراین افرادی که گرایش مذهبی شناخته نشده در کشور مبدأ را داشته باشند و یا اگر شخص از دین خود که اصولاً دین رسمی کشور مبدأ می باشد، خارج شود ممکن است مشمول پناهندگی مذهبی قرار گیرد. بیشترین پرونده های پناهندگی مذهبی مربوط به ایرانیان است چرا که در قانون ایران تبعیض دین وجود داشته و اگر شخص مسلمان بوده و از دین اسلام خارج شود و به دین دیگری گرایش یابد، مرتد بوده و حکم آن مرگ می باشد.
- پناهندگی نژادی: بر اساس متن مستند ماده ۱ کنوانسیون ۱۹۶۵: هرگونه تبعیض، محرومیت، محدودیت یا امتیاز بر مبنای نژاد، رنگ، اصل و نسب یا ریشه ملی یا قومی که در شناسایی، برخورداری یا اجرای مساوی حقوق بشر و آزادی های اساسی در زمینه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر زمینه های مربوط به زندگی عمومی لطمه وارد می سازد، مردود اعلام شده است. اما در برخی کشورها همچنان تبعیضاتی که می تواند مشمول این تعریف باشد، صورت می گیرد که بارز ترین نمونه آن تبعیض علیه سیاه پوست ها می باشد که یا از طرف دولت و حکومت کشور مبدأیا مردم آن صورت می گیرد. که در این موارد هم می توانند درخواست پناهندگی پرتغال را ثبت نمایند.
- پناهندگی سیاسی: افرادی که دارای گرایش ها و تفکرات سیاسی باشند که دولت مبدأ با آن مخالف بوده و شروع با آزار و اذیت و شکنجه افراد نماید، در این حالت افراد می توانند مشمول این تعریف قرار بگیرند. پناهندگی سیاسی را نباید با تبعید سیاسی اشتباه گرفت.
- پناهندگی جنسی: برخی افراد دارای گرایش های جنسی متفاوت از اکثریت جامعه هستند، زمانی که توسط جامعه ای که در آن زندگی می کنند مورد قبول واقع نشده یا گرایش آنها به رسمیت شناخته نمی شود و مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و احتمال اینکه در آینده هم مورد آزار و اذیت قرار بگیرند هم وجود داشته باشد، ممکن است دست به پناهندگی بزنند. همجنس گرایان و دوجنسه ها می توانند مشمول این نوع کیس ها باشند. در این موارد هم شخص باید دلایل قابل قبولی نزد مسئولین مربوط به پناهندگی در پرتغال ارائه نمایند.
- پناهندگی به علت عضو بودن در گروه های اجتماعی خاص: افرادی هستند که در گروه های خاص عضویت یافته و یا در آن گروه ها فعالیت می نمایند که توسط دولت کشور مبدأ به عنوان یک تهدید مشاهده می شوند و امکان دارد این افراد مورد آزار و اذیت قرار بگیرند و بر این اساس دست به پناهندگی می زنند.
- پناهندگی جنگی: در کشورهایی که جنگ وجود دارد افرادی که در مناطق جنگی قرار می گیرند از آن مناطق به سمت کشورهای دیگر گریخته و ممکن است درخواست پناهندگی بدهند. مثال بارز این نوع کیس، در سالهای اخیر، نسبت به اتباع کشور سوریه می باشد که اکثراً از کشور آلمان درخواست پناهندگی کردند.
- پناهندگی اجتماعی: طبق قواعد حقوق بین الملل دولت ها باید بتوانند حداقل حقوق مورد نیاز اتباع خود و یا افرادی که در حوزه ی جغرافیایی آنها بنابر دلایل قانونی قرار گرفته اند، را تأمین نمایند. در این میان افرادی که از خدمات اجتماعی موجود در کشور مبدأ خود ناراضی هستند و ادعا دارند که حداقل های موردنیازشان در کشور مبدأ تأمین نمی گردد، ممکن است درخواست پناهندگی اجتماعی کنند.
در تمامی کیس های ذکر شده شخص متقاضی باید دلایلی که مبنای درخواست خود قرار داده است را نزد مسئولین مربوط به پناهندگی پرتغال، اثبات نماید.
مقاله پیشنهادی ما به شما
روش های جایگزین برای پناهندگی در پرتغال
به دلیل خطرات جسمی و روحی که در مسیر پناهندگی بر شخص وارد می آید و همچنین اگر شخص نتواند دلیل مناسبی برای پناهندگی ارائه کند و درخواست او رد شود، برای بازگشت به کشور مبدأ و یا درخواست پناهندگی از سایر کشورها، با مشکلات بسیاری مواجه می شود، مهاجرت از طریق پناهندگی مناسب نخواهد بود و بهتر است از روش های جایگزین استفاده نماید. موسسه ملک پور هیچگونه خدماتی در مورد مسیر پناهندگی و غیر قانونی ارائه نمی کند و به متقاضیان مهاجرت پیشنهاد می کند که از طریق مسیر های قانونی اقدام به مهاجرت کنند و این مقاله تنها با هدف بالا بردن سطح آگاهی شما دوستان گرامی گردآوری شده است. تماشای ویدیو راهنمای گام به گام انتخاب مسیر مهاجرت که توسط آقای ملک پور تهیه و تدوین گردیده قطعاً در انتخاب مسیر مناسب مهاجرتی به شما راهگشا خواهد بود. راه حل های مختلفی از جمله کاری، تحصیلی، سرمایه گذاری، تولد و ازدواج به جای پناهندگی در پرتغال وجود دارد که ما به پنج نمونه از آنها اشاره می کنیم.
- خودحمایتی پرتغال : متقاضی میزان مشخصی تمکن مالی و گردش حساب به دولت پرتغال نشان می دهد و اقامت و سپس تابعیت کشور پرتغال را به دست می آورد.
- خرید ملک پرتغال : متقاضی حداقل با خرید یکی از طرح های مشخص شده از جانب دولت پرتغال (طرح280 هزار یورویی، طرح 350 هزار یورویی و طرح 500 هزار یورویی) می تواند ابتدا اقامت و سپس تابعیت کشور پرتغال را برای خود، همسر، فرزندان زیر 18 سال و در صورت اثبات کفالت بالای 18 سال و پدر و مادر خود و همسرش به دست آورد.
- استارت آپ پرتغال : افراد با پرداخت 175 هزار یورو و خرید طرح استارتاپی می توانند اقامت و تابعیت کشور پرتغال را برای خودش، همسر و فرزندان زیر 22 سالشان به دست آورند.
- تحصیل در پرتغال : با گرفتن پذیرش از دانشگاه های پرتغال می توان برای اقامت تحصیلی دریافت کرد و در ادامه با پیدا کردن کار اقامت خود را به اقامت کاری تبدیل کند.
- کار در پرتغال : با دریافت پیشنهاد شغلی در پرتغال شما می توانید اقامت کاری و سپس تابعیت پرتغال را دریافت نمایید.
سوالات متداول در زمینه پناهندگی در پرتغال
✔️آیا می توان به پرتغال پناهنده شد؟
بله، چرا که پرتغال عضو کنوانسیون 1951 ژنو می باشد و موظف است به پناهندگان خدمات پناهندگی ارائه نماید.
✔️آیا برای پناهندگی در پرتغال نیاز به دلیل هست؟
بله شخص باید به دلایلی از جمله مذهبی، جنسی، سیاسی، نژادی، جنگ و عضویت در گروه های خاص درخواست پناهندگی در پرتغال را ثبت نماید.
✔️برای جلوگیری از خطرات پناهندگی در پرتغال چه باید کرد؟
بهتر است از راه حل های جایگزین پناهندگی در پرتغال از جمله کاری، تحصیلی، سرمایه گذاری و … ذکر شده، اقدام نمود.
✔️اگر تصمیم مدیر SEF برای درخواست پذیرش پناهندگی در پرتغال منفی باشد پناه جو حق اعتراض خواهد داشت؟
بله اگر تصمیم مدیر SEF منفی باشد، متقاضی می تواند مجدداً از کمیساریای ملی پناهندگان درخواست پناهندگی در پرتغال را ثبت نماید، که ظرف 48 ساعت تصمیم صورت گرفته اعلام خواهد شد. اگر بار دیگر، این تصمیم منفی باشد، متقاضی می تواند ظرف 8 روز در دادگاه قضایی اداری درخواست تجدیدنظر كند.
من میخاستم پناهنده بشم با خوندن مقالتون منصرف شدم. چطور میشه شرایط منو بررسی کرد ببینم چه راه های دیگه ای هست
سلام و عرض ادب
برای مشاوره در این مورد با موسسه تماس بگیرید
021-49196000