توضیحاتی پیرامون کشور هند
درباره ی هند اطلاعاتی در این مقاله وجود دارد که به احتمال زیاد می تواند تمام سوالات شما را درباره ی هند پاسخگو باشد. از نظر مردم عام جمهوری هندوستان، کشور هفتاد و دو ملت شناخته می شود؛ اما در واقع هندوستان توانسته در گذر زمان، خود را به عنوان کشوری مطرح در عرصه بین المللی، نشان دهد. از نظر مردم ایران کشور هند، کشوری فقیر است اما در اصل اینگونه نیست و این کشور در حال حاضر یکی از کشورهای تاثیر گذار از زوایای مختلف در جهان می باشد. موسسه MIE تلاش نموده تا درباره ی هند اطلاعات کامل و جامعی را در این مقاله ذکر کند و ذهن شما علاقمندان به دانستن اطلاعاتی درباره ی هند به مسیر درستی هدایت نماید.
مقدمه:
موسسه MIE مفتخر است که برای شما عزیزان، مقالهای در خصوص کشور هند ارائه میدهد. مهاجرت به کشور هند، ممکن است قصد و نیت بسیاری از افراد باشد. جمهوری هند، طی سالهای متمادی، فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. کمتر کسی است که نام گاندی از هبران به نام هند را نشنیده باشد. شخصیت کاریزماتیک این انسان بزرگ و البته، انقلاب مردم هند، همواره مورد ستایش مردم جهان بوده است. به هر حال، مردم هند با عبور از گردنههای دشوار و تلخ تاریخشان و کسب تجربیات خوب و بد، در حال حاضر؛ مشهورترین دموکراسی را در دنیا دارا میباشند. در تحقیق پیش رو که متعلق به موسسه MIE میباشد؛ برآنیم تا توصیف مختصری از این کشور ارائه دهیم تا کسانی که قصد مهارجرت به هند را دارند، اطلاعاتی از این کشور در اختیار داشته باشند. مشاوران موسسه، به سوالات شما عزیزان راجع به مهاجرت به هند، پاسخ خواهند داد.
موقعیت جغرافیایی، اقلیم و فرهنگ:
کشور هند، هفتمین کشور پهناور جهان است که با در اختیار داشتن یک ششم از جمعیت این کره خاکی، به عنوان دومین کشور پرجمعیت دنیا نیز، مطرح میباشد. جمهوری هند، در جنوب آسیا قرار دارد که از سمت شمال با چین ، یونان، تبت و نپال و از شمال غرب با برمه و بنگلادش، همجوار است. هند همچنین، از سمت جنوب با اقیانوس هند هم مرز میباشد.
هندوستان دارای تاریخ و فرهنگی کهن است که آداب و رسوم و زبانها و ادیان مختلفی را در خود جای داده است. آب و هوای این کشور به جهت وسعت قلمرو جغرافیایی، متنوع است؛ بدین صورت که جنوب آن، گرم و شمال آن، آب و هوای معتدل دارد. آب و هوای هند، به شدت تحت تاثیر رشته کوه هیمالیا و بیابان قرار دارد و هر دو، در تابستان و زمستان محور بادهای موسمی میباشند. هند کشوری پر باران است و دارای خاک حاصلخیز میباشد.
نظام سیاسی و حقوقی:
نظام سیاسی هند به صورت فدرالیسم اداره میشود به این شکل که یک حکومت مرکزی به نمایندگی از بیست و هشت ایالت، وجود دارد. به عبارت روشنتر، از یک سیستم حکومت دوگانه پیروی میکند؛ بدین صورت که یک حکومت مرکزی در مرکز و ایالتهایی در اطراف. قانون اساسی، اختیارات و محدودیتهای حکومت مرکزی و ایالات را مشخص کرده است. در راس مقامات اجرایی کشور، نخست وزیر و رییس جمهور قرار دارند. رییس جمهور، رییس کشور و نخست وزیر، رییس دولت میباشد که البته، مقام ریاست جمهوری، بیشتر قالب تشریفاتی دارد.
نظام حقوقی هندوستان کاملا میباشد. هندوستان، جزو کشورهایی است میباشد که آمار مهاجرت اتباعش از آن زیاد است، به طوری که؛ مطابق گزارش سازمان ملل متحد، این کشور در سال 2013، مهاجرکنندهترین مردم دنیا را داشته است.
علاوه بر این، قوانین مربوط به اشخاص مانند ازدواج، در هند بسیار پیچیده است چراکه هر دینی قوانین مخصوص به خود را دارد.
وضعیت اقتصادی و اجتماعی:
هند در رتبه چهارم اقتصاد دنیا قرار دارد و بسیاری از کالاهای آن در بازارهای جهانی به فروش میرسد. در ماه مارس سال 2005، دولت با اصلاح قوانین مربوط به سرمایه گذاری خارجی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی را به میزان 100 درصد مجاز اعلام کرده است. از این رو، هند در حال حاضر یکی از مکانهای مناسب برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی میباشد. به دنبال بهبود اوضاع اقتصادی و توسعه یافتن اقتصاد هند، تعداد شرکتهای تجاری در آن، روز به روز افزایش پیدا کرده و همین امر، افزایش مشاغل را نیز در پی داشته است. با این حال، متوسط حقوق در هند در مقایسه با اروپاییان، کمتر میباشد؛ البته، در شرکتهای هندی، در کنار حقوق ماهیانه، مزایای فرعی و جانبی نیز وجود دارد که تا میزان 50 درصد از حقوق واقعی میرسد.
علی رغم همه پیشرفتهای اقتصادی بسیاری که هند به دست آورده است، متاسفانه، آلودگی هوا، فقر، فساد و مشکلات بهداشتی از جمله مسائلی هستند که با آنها مواجه میباشد.
ثبت شرکت:
ثبت شرکت در هند نیز، در هر ایالت به طور جداگانه ، در اداره ثبت شرکتها و به موجب قانون شرکتهای هند مصوب سال 1956 صورت میگیرد؛ بدین صورت که افراد خواستار ثبت شرکت، میبایست، فرم تقاضانامه را به اداره ثبت شرکت، در ایالتی که مرکز اصلی فعالیت آنها در آن متمرکز است، تسلیم کرده و پس تهیه اسناد و مدارک لازم، مبادرت به این امر بنمایند.
تحصیل:
آموزش و پرورش در هند، توسط بخش دولتی و خصوصی، با نظارت و سرمایه گزاری از سه سطح مرکزی، ایالتی و محلی انجام میشود. مطابق با مواد مختلف از قانون اساسی جمهوری هند، آموزش و پرورش اجباری و رایگان، یک حق اساسی برای کودکان شش تا چهارده ساله میباشد.
هند به طور سنتی، جزء کشورهایی است که دانشجویان زیادی برای تحصیل به خارج میفرستد اما تعداد زیادی از دانشجویان خارجی نیز، این کشور را برای تحصیل انتخاب میکنند. نظام آموزش عالی در هند، رتبه سوم را در سطح جهان، پس از ایالات متحده آمریکا و چین داراست. سطح آموزشی برخی از موسسات در هند در اندازه استانداردهای جهانی، در دنیا مورد تحسین است؛ از جمله؛ موسسه فناوری هند ( iits)، موسسه ملی فناوری(nits)، موسسه فناوری اطلاعات هند (IIITS)، موسسه مدیریت هند (IIMS)، موسسه بینالمللی فناوری اطلاعات (IIIT-H)، دانشگاه بمبئی و دانشگاه جواهر لعل نهرو.
هزینه زندگی:
از آنجاییکه، هند به صورت نظام فدرالی اداره میشود؛ تعیین میزان هزینههای جاری زندگی در آن، کار دشواری است چراکه نرخ مالیات، در هر ایالت به طور جداگانه و مستقل تعیین میشود. از این رو نرخ ثابتی ندارد. اکثر شهرستانها، یک استاندارد خوبی از یک هزینه نسبتاً پایین را دارا میباشد. هزینه بسیاری از چیزها در هند شامل؛ غذا، تحصیل، سرگرمی و … کمتر از کشورهای غربی است، حتی در شهرهای توسعه یافته آن مانند بمبئی و دهلی نو. شایان ذکر است، میزان هزینههای زندگی اشخاص، بسته به سبک زندگی آنها متفاوت است و نمیتوان به طور کلی یک آمار تقریبی از هزینههای زندگی را برای افراد مشخص کرد.
پناهندگی:
هند در طول تاریخ، همیشه مورد هجوم پناهندگان بوده است. اما یک قانون خاص داخلی در رابطه با پناهندگان ندارد. به عبارت روشنتر اصطلاح « پناهنده » در قوانین داخلی این کشور وجود ندارد. همین امر، یعنی فقدان یک سیستم منسجم و رسمی در ارتباط با پناهندگان موجب شده تا هند، رویکردهای متناقضی در رابطه با پناهندگان داشته باشد و اساساً با آنها با توجه به ملیتشان برخورد نماید. بنابراین، نوعی تبعیض در رفتار هند؛ نسبت به پناهندگان وجود دارد. به همین دلیل، هند، جزء کشورهایی است که پناهندگان در آن، از اوضاع مناسبی برخوردار نمیباشند، از این رو، براساس این مقاله که مربوط به موسسه MIE است، پناهندگی به هیچ عنوان توصیه نمیگردد.
تابعیت:
مواد 5 الی 11 مبحث دوم قانون اساسی هند، مربوط به تابعیت است. اعطای تابعیت در این کشور، ابتدا بر اساس اصل خاک بود، منتها بعدها، اصل خون بر آن حاکم شد و علت این امر، جلوگیری از مهاجرتهای خلاف قانون بوده است. به طور کلیف تابعیت در هند بدین صورت است که:
اشخاصی که در روز 26 ژانویه سال 1950 یا بعد از این تاریخ و تا پیش از یکم جولای سال 1987 از طریق تولد در هند، هندی محسوب میشوند. اشخاصی که در روز اول جولای سال 1987 و بعد از این تاریخ در هند متولد شوند، زمانی هندی محسوب میشوند که؛ پدر و مادرش در زمان تولد هندی باشند. اشخاصی که در روز سوم دسامبر سال 2004 در هند به دنیا بیایند، اگر در زمان تولد؛ پدر و مادرش هندی باشند یا اینکه یکی هندی باشد و دیگری مهاجر غیرقانونی نباشد، هندی محسوب میشود.
اشخاصی که در روز 26 ژانویه سال 1950 یا بعد از آن و تا پیش از 10 دسامبر سال 1992، در خارج از هند به دنیا بیایند، اگر پدرشان در زمان تولدشان هندی باشد، آنها نیز هندی محسوب میشوند. اشخاصی که در روز 10 دسامبر سال 1992 و بعد از آن، در خارج از هند متولد شوند، اگر پدر و مادرشان در زمان تولد هندی باشند، آنها هندی محسوب میشوند. از سوم دسامبر سال 2004 به بعد، اشخاصی که در خارج از هند به دنیا بیایند، هندی محسوب نمیشوند مگر اینکه تولد در حین ماموریت دیپلماتیک، ظرف یک سال از تاریخ تولد، به ثبت برسد. البته در برخی موارد مشخص، ممکن است بعد از یک سال نیز با مجوز حکومت مرکزی پذیرفته شود.
علاوه بر این شرایط درخواست تابعیت هندی در فصل پنجم قانون مدنی فرانسه مصوب سال 1955 بیان شده است. به عنوان مثال؛ اگر کسی با یک شخص هندی ازدواج کند و به مدت هفت سال در هند اقامت داشته باشد، به او تابعیت هندی اعطا میشود.
تابعیت مضاعف:
بر اساس اصل 9 قانون اساسی هند، هر شخصی که داوطلبانه، تابعیت کشور دیگر را کسب کند، دیگر هندی نبوده و باید پاسپورت هندی خود را تسلیم کند. در غیر این صورت؛ بر اساس (passport act) قانون گذرنامه، مجازات خواهد شد. قانون گذرنامه در تمام هندوستان و هم چنین اشخاص تبعه هند که در خارج از کشور زندگی میکنند، حاکم خواهد بود. بنابراین مطابق با ماده 9 قانون اساسی هند، تابعیت مضاعف در جمهوری هند، ممنوع است. نکتهای که در این خصوص باید مطرح گردد، این است که، هند، تابعیت مضاعف را به صورت محدود پذیرفته است؛ بدین صورت که، طرح overseas citizenship of india یا oci با اصلاح قانون تابعیت سال 1955، درآگوست 2005، مطرح شد. ، Oci به شخصی که خودش، یا والدینش یا اجدادش، هندی بودهاند داده میشود. به عبارت روشنتر، این طرح، به واقع؛ تابعیت مضاعف به معنای مصطلح آن نیست؛ شخصی که oci دارد، تبعه خارجه محسوب میشود، منتها یک تبعه خارجه با ارتباطی ویژه با کشور هند است. به عنوان مثال از مزایای oci این است که میتواند در هند، دارایی داشته باشد.
نتیجه:
در این مقاله که مربوط به موسسه MIE میباشد، دریافتیم که هند در سالهای اخیر، رشد و توسعه فراوانی پیدا کرده و توانسته است از نظر اقتصادی و علمی به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کند. این کشور زیبا با آداب و رسوم گوناگون خود، همواره در کانون توجه گردشگران بوده است. پیشرفت سطح آموزشی دانشگاهها، تنوع مشاغل، آب و هوای متنوع، هزینههای پایین زندگی و بسیاری مسائل دیگر از جمله محاسن این کشور پهناور به شمار میرود که میتواند مورد توجه افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، قرار بگیرد. اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، موسسه MIE، آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما در این خصوص میباشد.
منابع انگلیسی:
- https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_nationality_law
- https://blog.careesma.in/current-job-situation-in-india
- https://economictimes.indiatimes.com/topic/Indian-job-market9
- https://mytabriz.ir/print/?type=modules&module=Articles&print=1243413727
- https://thewire.in/17582/its-time-india-had-a-refugee-law/
- https://www.expatinfodesk.com/expat-guide/deciding-on-the-right-country/top-expatriate-destinations/india/
- https://en.wikipedia.org/wiki/Higher_education_in_India
- https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_India
منابع فارسی:
- amir blogfa 15091.blogfa.com/post/9
- https://fa.wikipedia.org/wiki/تجارت خارجی و سرمایه گذاری در هند
- همتیان زهرا، آشنایی با تجارت در هند، امور بینالملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز، زمستان 1392.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.