تحصیل رایگان در اروپا
تحصیل رایگان در اروپا، مهاجرت به اروپا از طریق تحصیل رایگان و شرایط و مدارک مورد نیاز آن در این مقاله مورد تحلیل و بررسی علمی قرار میگیرد. آیا تحصیل رایگان در اروپا امکانپذیر است؟ بهترین کشور برای تحصیل رایگان کدام است؟ دانشگاه های رایگان اروپا کدامند؟ آیا امکان تحصیل رایگان در مدارس اروپا وجود دارد؟ این سوالات تنها بخشی از سوالات شما عزیزان در خصوص تحصیل رایگان در اروپا است که در این مقاله به بررسی دقیق و جزئیات آن ها می پردازیم. برخی از کشورهای اروپایی با داشتن سیاستهای تحصیل رایگان، نظام آموزشی با کیفیت بالا و برخورداری از دانشگاه های تراز اول توجه دانشجویان بین المللی زیادی را به خود جلب کردهاند، به طوری که در حال حاضر تحصیل رایگان در اروپا یکی از پر متقاضی ترین روش های مهاجرتی در بین دانشجویان بین المللی محسوب میشود. پیشنهاد ما به شما سروران گرامی این است که، برای کسب اطلاعات بیشتر با موسسه ملک پور تماس گرفته تا کارشناسان ارشد از طریق مشاوره رایگان تلفنی، شما را در خصوص تحصیل در کشور های اروپایی و سایر روش های مهاجرتی راهنمایی کنند.
آنچه در این مقاله می خوانیم
ویدئو و فایل صوتی موسسه MIE در مورد تحصیل در اروپا با هزینه مناسب

- دانلود
- 0 ثانیه
- 0
- دانلود
- 3 دقیقه
- 356
شرایط عمومی تحصیل رایگان در اروپا
از آنجا که هزینه های تحصیل یکی از موضوعات بسیار مهم برای دانشجویان بین المللی محسوب می شود، تمایل زیادی دارند در کشورهای اروپایی که امکان تحصیل رایگان را فراهم ساخته اند به آموزش و تحصيل بپردازند. این کشورهای اروپایی که تعدادشان هم محدود است امکان تحصیل رایگان را بیشتر برای شهروندان اتحادیه اروپا در نظر گرفته و تنها برخی از آن ها شهریه رایگان را برای افراد غیر اتحادیه اروپا نیز ارائه میدهند. برخی از این کشورها عبارتنداز؛ آلمان، اتریش، فرانسه، نروژ، فنلاند، جمهوری چک و غیره. البته هر کدام از آن ها شرایط و قوانین خاص خود را برای پذیرش دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته اند که یکی از مهمترین این شرایط، تسلط به زبان رسمی و بومی آن کشور است. در واقع یک دانشجوی بینالمللی تنها زمانی میتواند در دانشگاه دولتی این کشورها به تحصیل رایگان بپردازد که به زبان رسمی آن کشور تسلط کافی داشته باشد. دقت داشته باشید که تحصیل به زبان انگلیسی تنها در دانشگاههای خصوصی و با پرداخت شهریه امکان پذیر است.
تحصیل رایگان در مدارس اروپا
تحصیل رایگان در مدارس اروپا یکی از سوالات متداول و رایج والدینی است که تمایل دارند فرزندانشان از تحصیل رایگان در مدارس اروپا بهرهمند شوند. این در حالی است که اکثر کشورهای اروپایی امکان تحصیل رایگان در مدارس دولتی را تنها برای دانشآموزانی که خود یا والدینشان اقامت یا تابعیت آن کشور را دارند، فراهم ساخته اند. البته در برخی از کشورها مانند اتریش ،اسپانیا و آلمان این امکان فراهم شده که دانش آموزان زیر ۱۸ سال با داشتن یک رزومه تحصیلی عالی و سطح زبان خوب بتوانند در مدارس دولتی این کشورها به تحصیل رایگان یا تقریبا رایگان بپردازند. علاوه بر رزومه تحصیلی قوی ممکن است که مدرسه به انجام مصاحبه با دانش آموز و گزینش وی نیز بپردازد. یکی دیگر از شرایط مورد نیاز جهت تحصیل دانشآموزان زیر ۱۸ سال در مدارس اروپا، داشتن یک قیم و سرپرست در کشور مربوطه است که البته در برخی موارد ممکن است خود مدرسه این مسئولیت را به عهده بگیرد.
تحصیل رایگان در اروپا در مقطع کارشناسی
یکی از مواردی که برای تحصیل رایگان در اروپا در مقطع کارشناسی ضروری است، داشتن دیپلم ۱۲ ساله است. در حال حاضر کشورهای محدودی مانند آلمان، اتریش، فرانسه و نروژ برنامههای تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی را ارائه میدهند که البته جهت پذیرش دانشجویان شرایط نسبتا دشواری هم در نظر گرفته اند. به طور مثال در کشورهایی مانند آلمان و اتریش دانشجو زمانی میتواند به صورت رایگان به تحصیل بپردازد که به زبان آلمانی مسلط بوده و بتواند حداقل مدرک b۱ آلمانی را ارائه دهد، علاوه بر این متقاضی تحصیل رایگان در آلمان و اتریش لازم است که رشته مورد نظر را در دانشگاه دولتی ایران قبول شده و دارای معدل و رزومه تحصیلی بسیار خوبی باشد. برای تحصیل در برخی رشته ها ممکن است که قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه یا مصاحبه ها نیز لازم باشد. برای تحصیل رایگان در نروژ نیز داشتن مدارک زبان نروژی یا گاها انگلیسی و در فرانسه داشتن حداقل مدرک A2 فرانسوی و قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه برای تحصیل در رشته هایی مانند پزشکی الزامی است. طول دوره لیسانس در این کشور ها بسته به نوع رشته و دانشگاه ممکن است متفاوت باشد، ولی به طور میانگین ۳ تا ۴ سال طول میکشد. رشته های تحصیلی در این مقطع تنوع بسیار زیادی دارند از جمله مدیریت، مهندسی، علوم پایه، پزشکی، داروسازی، پرستاری، اقتصاد، کامپیوتر، حقوق، فلسفه، هنر، تاریخ، جامعه شناسی و غیره..
تحصیل رایگان در اروپا در مقطع کارشناسی ارشد
ارائه مدرک لیسانس و مدرک زبان از جمله مدارک عمومی لازم جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های اروپا است، البته در برخی موارد ممکن است که از سوی دانشگاه مدارک دیگری مانند توصیهنامه، انگیزه نامه و غیره جهت اخذ پذیرش درخواست شود. طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اروپا به طور میانگین یک تا دو سال است. دقت داشته باشید که در برخی از کشورها مانند آلمان و فرانسه شرایط سنی متقاضی تاثیر زیادی در اخذ پذیرش و ویزا دارد، لذا اگر دانشجو دارای گپ تحصیلی بالایی باشد، شانس زیادی جهت پذیرش رایگان در این کشورها نخواهد داشت. این درحالی است که در برخی دیگر از کشورها مانند اتریش شرایط سنی متفاضی چندان مطرح نیست و دانشجویان حتی با داشتن گپ سنی یا تحصیلی بالا شانس اخذ پذیرش در دانشگاه های رایگان یا تقریبا رایگان این کشور را دارند. علاوه بر کشورهای فرانسه، نروژ، آلمان و اتریش برخی دیگر از کشورها مانند اسپانیا، ایتالیا و فنلاند این امکان را فراهم ساخته اند که دانشجویان بین المللی بتوانند با هزینه بسیار کم و به نوعی رایگان به تحصیل بپردازند.
تحصیل رایگان در اروپا در مقطع دکتری
تحصیل در مقطع دکتری در اروپا شرایط خاصی دارد که معمولا در تمامی کشورها یکسان و مشترک است از جمله این شرایط؛ داشتن رزومه تحصیلی و علمی بسیار خوب، ارائه مقالات بین المللی، تسلط به زبان انگلیسی و ارائه نمره آیلتس (7 یا بالاتر)، داشتن یک استاد راهنما و سوپروایزر می باشد. شرایط امکان تحصیل رایگان در مقطع دکترا در همان کشور هایی که برای دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد بیان کردیم نیز فراهم شده است. نکته مثبتی که برای دانشجویان مقطع دکترا وجود دارد این است که تقریبا در تمام کشورهای اروپایی دانشجویان مقطع دکترا می توانند از بورسیه ها و فاند های متعدد دانشگاه بهره مند شوند، حتی در برخی از موارد امکان دریافت حقوق ماهیانه از دانشگاه و کار ضمن تحصیل را نیز خواهند داشت. خبر خوب این است که در حال حاضر موسسه ملک پور امکانی را فراهم ساخته تا دانشجویان مقطع دکترا با داشتن شرایط لازم بتوانند در یکی از بهترین دانشگاه ها ی اتریش به تحصیل رایگان بپردازند.
تحصیل رایگان در اروپا با بورسیه
اگرچه تعداد کشورهای اروپایی جهت تحصیل رایگان بسیار محدود و انگشت شمار است، طیف وسیعی از دانشگاهها در هر نقطه از اروپا وجود دارند که برای تمام دانشجویان بین المللی در تمام مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا بورسیه های تحصیلی ارائه میدهند و هر ساله میلیونها یورو توسط کالجها و دانشگاهها به این امر اختصاص داده می شود. بدیهی است که اخذ بورسیه کاملا رقابتی است و دانشجویانی که از لحاظ رزومه تحصیلی و علمی ، معدل و سطح زبان وضعیت مطلوب و بهتری داشته باشند، شانس بیشتری برای دریافت بورسیه خواهند داشت. بهره مندی از این بورسیه ها به دانشجویان کمک می کند تا هزینه های تحصیل و زندگی خود را به حداقل برسانند. برخی از بورسیه های تحصیلی اروپا:
بررسی هزینه های زندگی در اروپا
نکته بسیار مهمی که جهت تحصیل رایگان در اروپا باید در نظر داشته باشید، این است که حتی در مواردی که دانشجو شرایط تحصیل رایگان در کشور اروپایی را دارد لازم است که توانایی و تمکن مالی لازم جهت تأمین هزینههای زندگی خود مانند خوراک، پوشاک، حمل و نقل، درمان و غیره را داشته باشد. لذا با توجه به اینکه تحصیل رایگان و بورسیه تحصیلی تنها قسمتی از هزینه های شما را پوشش میدهد مهم است که برای درک میزان بودجه مورد نیاز خود هزینه های زندگی در این کشورها را نیز مورد بررسی قرار دهید. میزان هزینههای متوسط زندگی تا حدی به عادتهای هزینهای شخص نیر بستگی دارد، چنانچه این هزینهها در شهرهای بزرگ و مرکز بیشتر از سایر نقاط است. در نمودار زیرمتوسط هزینه زندگی ماهیانه برای یک نفر در برخی از کشورهای اروپایی آورده شده است.
هزینه ماهیانه به یورو | کشور |
700-1300 | فنلاند |
750-1100 | آلمان |
700-1400 | نروژ |
900-1300 | اتریش |
800-1200 | فرانسه |
800-1200 | ایتالیا |
700-1300 | اسپانیا |
بررسی کار دانشجویی از طریق تحصیل رایگان در اروپا
دانشجویان همواره تمایل دارند این اطمینان را به دست آورند که در حین تحصیل اجازه کار نیز خواهند داشت، دليل اين امر این است که با شغل نیمه وقت دانشجویی می توانند قسمتی از هزینه های مالی خود را تامین کنند. خوشبختانه در بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا، کار در حین تحصیل برای دانشجویان امکانپذیر است. البته اگر بخواهید ضمن تحصیل کار کنید یک جنبه اساسی را باید در نظر بگیرید و آن این است که آیا در کشور مورد نظر قوانین کار ضمن تحصیل راحت است یا سخت؟! چرا که این قوانین در تمام اتحادیه اروپا یکسان نیست و برخی از کشورها قوانین سختگیرانه و روند پیچیده تری دارند که کار در آنجا را با چالش بیشتر روبرو میکند. به عنوان مثال ممکن است شما در برخی از کشورها نیاز به مجوز کار ویژه داشته باشید این در حالی است که در برخی دیگر از کشورها مانند؛ دانمارک، سوئد، فرانسه، هلند، آلمان، نروژ، انگلستان و غیره به صرف داشتن یک ویزای دانشجویی و بدون نیاز به مجوز کار ویژه، حق کار کردن به صورت پاره وقت از 10 تا 30 ساعت در هفته را خواهید داشت.میزان حقوقی که از طریق کار پاره وقت می توانید به دست بیاورید از 500 تا 1400 دلار متغیر است.
بررسی ویزای همراه از طریق تحصیل رایگان در اروپا
اخذ ویزای همراه برای افراد متاهلی که قصد تحصیل رایگان در اروپا را دارند، اهمیت بسیار زیادی دارد. خبر خوب این است که در اکثر این کشورها امکان دریافت ویزای همراه از طریق ویزای دانشجویی وجود دارد، بنابراین متقاضی می تواند به واسطه اخذ ویزای تحصیلی برای همراهان یعنی همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود نیز درخواست ویزای همراه نماید. تنها نکتهای که در این خصوص وجود دارد این است که شرایطی که کشورها برای دریافت ویزای همراه در نظر گرفتهاند یکسان نیست، برای مثال در کشورهایی مانند دانمارک و سوئد شخص می تواند همزمان با ویزای خود برای ویزای همراه اقدام نماید در حالی که در بسیاری از کشورها مانند آلمان، اتریش، فنلاند، هلند، ایتالیا، اسپانیا و غیره به فاصله زمانی 2 الی 5 ماه بعد از ورود شخص اصلی، میتوان برای الحاق همراه درخواست داد. همچنین در برخی از کشورها مانند آلمان، اتریش، دانمارک، سوئد و غیره همراه از ابتدای ورود اجازه کار به صورت تمام وقت را خواهد داشت ولی در برخی دیگر از کشورها مانند هلند همراه اجازه کار نخواهد داشت مگر اینکه مجوز کار دریافت نماید.
معرفی دانشگاه های برتر به منظور تحصیل رایگان در اروپا
همان طور که میدانید تمام کشورهای اروپایی دارای دو نوع دانشگاه دولتی و خصوصی هستند. تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های خصوصی معمولا با پرداخت شهریه بالا بوده ، در حالی که تحصیل در دانشگاه های دولتی به صورت رایگان یا با هزینه بسیار کم و البته به زبان رسمی کشور مقصد امکان پذیر است. در خصوص تحصیل در دانشگاه های دولتی هیچ محدودیتی برای دانشجویان اتحادیه اروپا وجود ندارد و می توانند به راحتی در این دانشگاه ها به تحصیل رایگان بپردازند. در حالی که دانشجویان بین المللی جهت تحصیل در دانشگاه های دولتی معمولا باید هزینه هایی مانند هزینه های اداری و ثبت نام را که البته مبلغ چندان بالایی نیست پرداخت کنند.
در جدول ذیل لیست برخی از بهترین دانشگاه های برتر اروپایی جهت تحصیل رایگان دانشجویان بین المللی آورده شده است.
دانشگاه | کشور |
دانشگاه استراسبورگ | فرانسه |
دانشگاه تکنولوژی مونیخ | آلمان |
دانشگاه هیدلبرگ | آلمان |
دانشگاه اسلو | نروژ |
دانشگاه برگن | نروژ |
دانشگاه وین | اتریش |
دانشگاه اینسبورگ | اتریش |
اخذ ویزای تحصیلی به منظور تحصیل رایگان در اروپا
همان طور که می دانید جهت تحصیل رایگان در اروپا دریافت ویزای تحصیلی نیز ضروری است. درواقع جهت تحصیل در هر کشور اروپایی نیاز است که دو مرحله اصلی یعنی اخذ پذیرش از دانشگاه مربوطه و دریافت ویزا از سفارت کشور مقصد را با موفقیت پشت سر بگذارید. در خصوص اعطا ویزا و بررسی پرونده کشورهای اروپایی شرایط متفاوتی دارند، لذا پروسه اخذ ویزا در برخی از کشورها مانند آلمان ممکن است طولانی تر از کشورهای دیگر مانند هلند یا اتریش باشد. در تمامی کشورها لازم است که جهت دریافت ویزا مدارکی تهیه و به سفارت مربوطه ارائه شود. از جمله اسناد و مدارک مورد نیاز عبارتند از؛
بررسی موقعیت پس از کار جهت تحصیل رایگان در اروپا
سوال بسیاری از دانشجویان بین المللی این است که آیا در صورت تحصیل رایگان در اروپا و اتمام تحصیلات خود میتوانند وارد بازار کار کشور مقصد شوند؟! دانشجویان بین المللی این امکان را دارند که بعد از پایان تحصیلات خود در مدت معینی (معمولا 6ماه تا 1 سال) در کشور مورد نظر بمانند و دنبال کار بگردند. در صورتی که دانشجو، موفق به اخذ یک جاب آفر و پیشنهاد شغلی شود می تواند اقامت خود را تمدید کرده یا به عبارتی اقامت تحصیلی خود را به اقامت کاری تبدیل نماید.
نکته حائز اهمیت این است که این پیشنهاد شغلی باید شرایط لازم را داشته باشد تا به تایید اداره کار برسد. یکی از این شرایط مرتبط بودن پیشنهاد شغلی با رشته تحصیلی دانشجو است. یکی دیگر از مواردی که باید مورد توجه و بررسی قرار بگیرد، نرخ بیکاری در آن کشور است. شما تنها در صورتی شانس کاریابی و اخذ اقامت کاری را خواهید داشت که کشور مورد نظر از لحاظ بازار کار و نرخ بیکاری در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد. به عنوان مثال کشورهایی مانند آلمان، فنلاند، هلند و غیره با نرخ بیکاری بسیار پایین( میانگین 5 درصد) مقصد مناسبی برای دانشجویانی است که قصد دارند بعد از پایان تحصیلات خود به کار مشغول شوند، در حالی که در برخی دیگر از کشورها مانند؛ فرانسه، ایتالیا و اسپانیا به دلیل نرخ بیکاری نسبتا بالا شانس زیادی جهت کاریابی وجود نخواهد داشت.
وضعیت اخذ اقامت و تابعیت از طریق تحصیل رایگان در اروپا
تحصیل رایگان در اروپا و اخذ ویزای تحصیلی مستقیما به دریافت اقامت و پاسپورت منجر نمیشود ولی میتواند به عنوان پلی جهت دریافت اقامت دائم یا پاسپورت قرار بگیرد. در واقع دانشجو بعد از اتمام تحصیلات خود و دریافت ویزای کاری میتواند در این مسیر قرار بگیرد و بعد از گذشت 3 الی 5 سال کار کردن برای دریافت اقامت دائم درخواست دهد. بعد از گذشت چند سال از اقامت دائم، امکان اقدام برای دریافت پاسپورت و شهروندی نیز وجود دارد که البته مدت آن در کشورهای اروپایی متفاوت است، به عنوان مثال در کشورهایی مانند اتریش و پرتغال بعد از گذشت 6 سال و در کشورهایی مانند سوئیس و فرانسه بعد از گذشته 7 الی 10 سال می توان برای دریافت پاسپورت نیز اقدام کرد. برای دریافت پاسپورت شرایطی مانند زندگی کردن و اقامت در کشور مربوطه ، تسلط به زبان رسمی آن کشور ، عدم سوء پیشینه کیفری و غیره نیز ضروری است.
سوالات متداول در زمینه تحصیل رایگان در اروپا
✔️بهترین کشورهای اروپایی جهت تحصیل رایگان کدامند؟
در حال حاضر کشورهای آلمان، اتریش، فرانسه و نروژ امکان تحصیل رایگان برای دانشجویان بینالمللی را فراهم ساخته اند.
✔️آیا تحصیل رایگان در ایتالیا امکانپذیر است؟
گرچه دانشجویان اتحادیه اروپا امکان تحصیل رایگان در ایتالیا را دارند ولی سایر دانشجویان بین المللی باید برای تحصیل در ایتالیا هزینه پرداخت کند، مگر اینکه بتوانند موفق به اخذ بورسیه در این کشور شوند.
✔️جهت تحصیل رایگان در نروژ چه شرایطی مورد نیاز است؟
از جمله شرایط لازم جهت تحصیل رایگان در نروژ تسلط به زبان نروژی و در برخی موارد انگلیسی، رزومه تحصیلی و ریز نمرات بالا، شرایط سنی مناسب و عدم گپ سنی است.
✔️آیا تحصیل رایگان در اروپا به گونه ای است که هزینه های زندگی دانشجو را هم تامین کند؟
خیر، حتی در صورت تحصیل رایگان در اروپا لازم است که دانشجو تمکن مالی لازم جهت تامین هزینه های زندگی خود را داشته باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.