انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری:
انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری یکی از مهمترین عواملی است که افراد متقاضی تحصیل در مقطع دکترا باید رعایت نمایند. افرادی که برای پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا اقدام می نمایند تا زمانی که مرحله انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری را انجام نداده باشند امکان اخذ پذیرش برای آنها وجود نخواهد داشت. شاید بتوان گفت که انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری یکی از مهمترین و حساس ترین مرحله ورود به دوره دکتری باشد و دلیل آن این است که با انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری افراد متقاضی امکان دریافت حقوق مناسب را نیز خواهند داشت. موسسه مشاوره ای MIE شما در در مورد انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری در این مقاله راهنمایی می نماید.
آیا در جستجوی انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری هستید؟ آیا با چگونگی انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری آشنایی دارید؟ چه شرایطی باید برای انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری وجود داشته باشد؟
چگونه استاد راهنما را انتخاب کنیم؟
آنچه که در خصوص موضوع انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا و تحصیل از دانشجویان در حال حاضر میشه پی برد این است که علاوه بر اینکه متقاضیان یک سری دلایل شخصی جهت وارد شدن به دانشگاه ها به صورت مشخص شده دارند اما اصلی ترین آیتم ها و همچنین دلایل اصلی آنها به ارتباط استاد راهنما و گروه تحقیقاتی مربوط خواهد بود . که موارد زیر را شامل خواهد شد :
– یک پروژه و منطقه موضوعی : در خصوص بحث انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا این گزینه جهت انتخاب شرایط تحصیل از متداول ترین علل متقاضیان دانشجو در انتخاب آنها خواهد بود .
چه کسی؟ یک فرد متخصص؟ این گزینه مربوط به این سوال می شود که آیا این امکان وجود دارد که شخصی پیدا شود که دانشجو بتواند با او ارتباط خوبی برقرار کند و با اشتیاق بخواهد با او کار انجام دهد ؟
یافتن یک سوپروایزر یا (استاد راهنما):
در رابطه با افرادی که به دنبال انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا هستند و در رشته های علوم پایه تحصیل نموده اند این احتمال وجود دارد که یک پروژه تبلیغاتی را مورد انتخاب قرار دهند اما نکته ای که در این راستا مهم می باشد این است که دانشجو باید در بدو امر روی شخص مورد نظر که در حال راهنمایی او می باشد شناخت بیشتری داشته باشد تا جایی که شخص راهنما تا اتمام مقطع تحصیلی دکترا به عنوان همکار پژوهشی دانشجو محسوب شود . اما متقاضیانی که برای پروژه های تبلیغاتی اقدام نخواهند نمود ، و همچنین به دنبال انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا می باشند ، پروژه خود را از طریق شناختن موضوع خود که می خواهند در آن قسمت و در آن موضوع تحقیق نمایند و صاحب دستاوردهایی شوند ، کار خود را آغاز می نمایند و قبل از پیدا نمودن سوپروایزر ( استاد راهنما ) دانشجو می بایست پروپوزال ( طرح پیشنهادی ) خودش را انتخاب نماید . ( در اکثر موارد در بخش های علوم اجتماعی ، علوم انسانی و هنر خواهد بود ).
در بحث انتخاب استاد راهنما در مقطع دکترا می توان بیان نمود که در تمامی موضوعات شخص متقاضی و رابطه او با استاد راهنما ( سوپروایزر ) به شدت تعیین کننده و مهم خواهد بود تا جایی که نقش پررنگ و خیلی مهمی در تحقیقات اولیه دانشجو و همچنین موفقیت او در دوره دکترا خواهد داشت . بنابراین تحقیقات لازم و کافی در این زمینه واجب خواهد بود . نکته دیگر در خصوص انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا این است که استاد راهنما به تنهایی و صرفا در یک مکان مشخص شده وجود نخواهند داشت و تنها یک جای خاص برای جدا نمودن آنها وجود نخواهد داشت .
چگونه درگیر انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکتری شویم؟
در رابطه با انتخاب استاد راهنما در مقطع دکترا می توان بیان نمود که دانشجو احتیاج دارد که بداند در رابطه با چه چیزی قصد دارد تحقیق انجام دهد ، و ممکن است که یک پیش نویس از طرح پیشنهادی ( پروپوزال ) خود تهیه کرده باشد . و اگر دانشجو هنوز این مرحله را انجام نداده باشد به صورت کامل بحث متفاوت می شود . این بدان معنا خواهد بود که معلوم نیست کدام موضوع علت و کدام موضوع معلول خواهد بود . به چه صورت ممکن خواهد بود که متقاضی انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا بدون آگاهی از این امر که آیا تحقیقی مرتبط در خصوص آن موضوع انجام شده است و چه کسی این تحقیق را انجام داده است چگونه قادر خواهد بود در خصوص سوالات پیش آمده در رابطه با موضوع پروژه در آینده آگاه شود . در کنار اینکه این بحث به قدیمی بودن موضوع متقاضی اشاره می کند ، این اشخاص خواهند توانست در کنار اسامی استاد راهنماهای دانشجو نیز آورده شوند .
در این صورت دانشجو همیشه خواهد توانست با توجه مهارت و توانایی و تخصص معتبر استاد راهنما طرح پیشنهاد پیش نویس تحقیق خودش را جمع آوری نماید . و در صورتی که در آینده یک پیشنهاد کامل از دانشجو درخواست شود می تواند آن را ارائه نماید .
به طور خلاصه می توان در خصوص انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا بیان نمود که دانشجو خواهد توانست پیشنهادی را برای یک تحقیق کامل با توجه به موقعیت مناسب خود با استفاده از یک ارزیابی جامع از دانش های حاضر ایجاد نماید و همچنین یک سوپروایزر ( استاد راهنما ) را پیدا نماید . با این حال دانشجو به اعتماد بالایی برای پیشنهاد تحقیقاتی احتیاج خواهد داشت . نکته بسیا مهم دیگر این است که طرح پیشنهادی نباید از یک حد خاصی طولانی باشد زیرا این احتمال وجود دارد در صورت طولانی بودن پیشنهاد خوانده نشود . با این حال باید یک خلاصه از پیشنهاد جهت انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا ارائه شود .
سوپروایزر (استاد راهنمای ) دانشجو ممکن است از میان افراد ذیل باشد :
۱ : اشخاصی که زمان تحصیل در مقطع فوق لیسانس و یا در مقطع تحصیلات تکمیلی روند مثبتی را داشته باشند . ( یک سرپرست فوق لیسانس ، مشاور دائم و یا مدرس )
۲ : اشخاصی که در دانشگاه هستند ولی دانشجویان آنها نمی شناسند اما از دید دانشجو کار آنها با پروژه و تحقیقات او ارتباط مثبت خواهد داشت .
۳ : اشخاص فرهنگی و مدرس در سایر مراکز آموزشی و دانشگاه ها .
دانشجویی که قصد پیدا کردن استاد راهنما در مقطع دکترا را دارد اگر موقعیت مناسبی را جهت دیدار با سوپروایزر خود را بدست آورد حتما باید از این موقعیت استفاده نماید . و باید نشان بدهد که به انجام دکترا در آن موضوع مرتبط به استاد راهنما علاقمند می باشد . دانشجویان باید در صورتی که از مقاطع قبل این اساتید را می شناسند به آنها ابراز نمایند که قصد همکاری با آنها را خواهند داشت و دانشجویان متقاضی انتخاب استاد راهنما در مقطع دکترا برای پروژه ها ی مالی و منافع مشترک و هر پروژه دیگری که اکنون برای آن تبلیغ شده است و یا در خصوص اینکه آن موضوع با تخصص آنها ارتباط دارد یا خیر و جهت بحث در زمینه آنها جلسات طولانی را پیشنهاد نمایند .
برای انتخاب استاد راهنما در مقطع دکتری به دنبال چه مواردی بگردیم ؟
دانشجویی که به دنبال پیدا کردن استاد راهنما در مقطع دکترا می باشد زمانی که همه اقدامات لازمه را انجام داد باید فهرست مختصری از اساتید را تهیه نماید و همچنین باید در خصوص تاریخچه ی تحقیقات خودش اطلاعات لازمه را بدست آورد . منظور این است که اگر در پیدا نمودن نشریات خوب گام بردارد مهمترین اصل را برای انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا رعایت نموده است . و در صورتی که رشته ی دانشجو علوم پایه باشد دیتابیس های علمی مهمترین و بهترین کمک را به دانشجو خواهد کرد .
افرادی که خواهان تحصیل در مقطع دکترا هستند قبل از هر اقدامی باید توجه ویژه ای به انتخاب استاد راهنما در مقطع دکتری داشته باشند چرا که فرد دانشجو تا زمانی که وارد مرحله انتخاب استاد راهنما در مقطع دکتری نشده است و استاد راهنمای خود را از بین اساتید پیدا نکرده است امکان ورود به مرحله دکتری را نخواهند داشت پس بنابراین مهمترین موضوع برای ورود به مقطع دکتری انتخاب استاد راهنما در مقطع دکتری می باشد.
اگر متقاضی ورود به مرحله دکتری می باشید می توانید با موسسه مشاوره ای MIE در مورد انتخاب استاد راهنما در مقطع دکتری مشاوره نمایید و سپس گام بعدی را بردارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.