‼️ موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی برای پناهندگی ارائه نمی کند و مطالب این صفحه تنها جهت ارتقا اطلاعات شما عزیزان و آشنایی با خطرات پناهندگی ارائه می گردد. ‼️
پناهندگی در جمهوری آذربایجان
پناهندگی در جمهوری آذربایجان دارای قوانین خاصل مربوط به خود است و برای اخذ تابیعت از طریق پناهندگی در جمهوری آذربایجان باید به طور کامل از خطراهای آن و شرایطی که ایجاد می کند، آگاه بود. ما در این نوشتار تلاش می کنیم که به صورت کلی موضوع پناهندگی در جمهوری آذربایجان را بیان کنیم و اطلاعات مفیدی در مورد آن در اختیار شما قرار دهیم.
اصطلاح پناهندگی و پناهجو بعد از جنگ های جهانی و بخصوص جنگ جهانی دوم نمود پیدا کرد. با از این اتفاق بود که تعداد آواره ها افزایش یافت و به معضلی برای جامعه جهانی تبدیل شد. در لغت پناهنده به شخص اطلاق می شود که از ترس از دست داددن جان و مال خود توانایی برگشت به وطن اصلی خود را ندارد.
در تعریف کنوانسیون مربوط به پناهندگی ، پناهنده کسی است که به دلیل نژاد، مذهب ، ملیت و یا عضویت در یک گروه اجتماعی و داشتن عقاید سیاسی متفاوت مورد شکنجه و آزار قرار می گیرد و از ترس از دست دادن جان و مال نمی تواند به میهن اصلی خود بازگردد. پناهنده معمولا در خارج از کشور اصلی خود به سر می برند و با سختی های فراوانی رو به رو هستند.
قوانین پناهندگی در جمهوری آذربایجان
قوانین پناهندگی در جمهوری آذربایجان تعریف مشابه کنوانسیون از واژه پناهنده داشته و قواعدی را برای اتباع خود در نظر گرفته است. این قواعد به این صورت است که اگر جنگ یا واقعه در محل اقامت دائم اتباع آذربایجان اتفاق بیفتد طبق IDP (قانون آوارگان داخلی) این افراد دارای چه حقوقی خواهند بود. این مسئله نقطه تمایز قانون جمهوری آذربایجان با قانون کنوانسیون است.
در قوانین جمهوری آذربایجان چه کسانی از حق پناهندگی محروم هستند:
- افرادی که علیه صلح بین الملل اقداماتی داشته و جنایت جنگی مرتکب شده اند، طبق اساسنامه دیوان لاهه این افراد باید مطابق قانون مجازات شوند.
- کسانی که در کشور دیگری جرم عمدی و غیرسیاسی دارند
- افرادی که مرتکب جرمی شوند که بر طبق اصول سازمان ملل نباشد.
اگر افراد پناهجو از طریق قانونی وارد کشور جمهوری آذربایجان شوند و این موضوع تایید شود طبق قانون جمهوری آذربایجان می توان به آن ها پناهندگی اهدا کرد و اگر ورود غیرقانونی انجام گرفته باشد دولت جمهوری آذربایجان حق اخراج شخص و تحویل آن به کشور مبدا را دارد. اگر دلایل شخص قابل قبول باشند کشور جمهوری آذربایجان حق تحویل شخص را به کشور مبدا ندارد زیرا امکان از دست دادن جان برای افراد وجود دارد.
اصول و حقوق پناهندگی در جمهوری آذربایجان
با پناهجویان در آذربایجان همانگونه رفتار خواهد شد که با شهروندان آذربایجانی رفتار می شود و فقط پناهجویان حق رای و انتساب در موقعیت های مهم شغلی این کشور را ندارند.پناهجویان در جمهوری آذربایجان از حقوقی برخوردار هستند که برخی از آن ها را در ادامه بیان خواهیم کرد.
- در ابتدا برای پناهجویان محل اقامت رایگان در نظر گرفته می شود اما بعد از سه ماه پناهنجو باید برای خود اقامتگاه و شغل فراهم کند.
- عبور و رفت و آمد بدون محدویت در جمهوری آذربایجان
- حق استفاده از درمان رایگان
- اگر پناهجو توانایی پرداخت هزینه های خود را نداشته باشد، به صورت روزانه کالاهای مناسب به او تحویل داده می شود.
- حق استفاده از آموزش برای کودکان و نوجوانان
- حق خرید به مانند شهروندان آذربایجان
- امکان مراقبت از افراد سالخورده و درمان آن ها
- حق طرف دعوا در دادگاه های جمهوری آذربایجان
- حق استفاده از کمک های بشر دوستانه از طرف سازمان های بین المللی دولتی و غیر دولتی
مطابق با قانون موقعیت قانونی بیگانگان و افراد بدون تابعیت افرادی که صلاحیت پناهندگی در جمهوری آذربایجان را نداشته باشند از کشور جمهوری آذربایجان اخراج شده و به کشوری که از این قانون پیروی می کند فرستاده می شوند.
حقوق بعد از اهدای پناهندگی در جمهوری آذربایجان
با تایید پناهندگی در جمهوری آذربایجان به شخص پناهجو سه ماه اقامت موقت اهدا می شود و از حقوق زیر بهرمند می شود:
- اجازه اشتغال به صورت موقت
- حق استفاده از خدمات پزشکی
- حق ادای مراسم مذهبی
- اجازه ارتباط با مسئول پناهندگان سازمان ملل
- اجازه اخذ تابعیت جمهوری آذربایجان
- معافیت از پرداخت عوارض ثبت سند
- معافیت از پرداخت مالیات و عوارض
تکالیف شخص متقاضی پناهندگی در جمهوری آذربایجان
- دادن اطلاعات کامل و ضروری به مسئول مربوطه
- ارائه وضعیت سکونت فعلی
- معرفی به مراکز بهداشتی و ارائه گواهی سلامت
شخصی که اطلاعات اشتباه ارائه دهد نمی تواند از حق پناهندگی در جمهوری آذربایجان استفاده کند.
تایید وضعیت پناهندگی معمولا تا سه ماه بعد از درخواست پناهندگی در جمهوری آذربایجان توسط دادگاه مربوطه ارائه می شود و به شخص و خانواده او کارت پناهندگی اهدا می شود که به موجب آن امکان سفر به تمام دنیا برای شخص فراهم می شود. همچنین با در دست داشتن این کارت پناهجو می تواند در این کشور اقامت داشته باشد. حق اعتراض به رای دادگاه معمولا 5 روز از تاریخ اعلام حکم می باشد.
عوامل لغو پناهندگی در جمهوری آذربایجان
- درخواست دوطلبانه برای لغو پناهندگی در جمهوری آذربایجان
- کسب تابعیت آذربایجان یا کشور دیگر
- خروج پناهنجو از جمهوری آذربایجان و عدم تمایل به بازگشت
- اگر بنابه عقیده و دین مجبور به پناهندگی شده باشد اما قوانین کشور مبدا تغییر پیدا کرده باشد.
عوامل محرومیت پناهجو از پناهندگی در جمهوری آذربایجان
- تهدید بودن پناهجو برای امنیت عمومی و قوانین آذربایجان
- جعلی بودن دلایل پناهندگی
- ارتکاب جرم شدید پناهنو بنا به نظر دادگاه
تصمیم به لغو پناهندگی در جمهوری آذربایجان و اخراج پناهجو بنابر نظر دادگاه بود در صورت بوجود آمدن هر یک از شرایط دولت جمهوری آذربایجان دیگر مسئولیتی در قبال پناهنجو نخواهد داشت.
نتیجه گیری کلی در مورد پناهندگی در جمهوری آذربایجان
برای جمع بندی کلی می توان گفت که وضع قوانین داخلی و بین المللی برای پناهندگی در جمهوری آذربایجان تا حدی مشکلات پناهجویان را کاهش داده است اما همیشه و در اکثر کشورهای دنیا پناهجویان سختی های فراوانی داشته و با مشکلات فراوانی رو به رو هستند زیرا تا زمان خوگیری هزینه زیادی را تحمیل می کنند. اگر مایل به آشنایی با طرق مهاجرت به جمهوری آذربایجان هستید با مشاوران ما تماس گرفته و اطلاعات کاملی در مورد جمهوری آذربایجان دریافت کنید.
موسسه ملک پور به هیچ وجه پناهندگی در جمهوری آذربایجان را پیشنهاد نمی کند و همواره سعی دارد که شما را از مضرات پناهندگی در جمهوری آذربایجان آگاه کند. امیدوار است که مقاله پناهندگی در جمهوری آذربایجان مورد توجه شما قرار گرفته باشد.