پناهندگی در اروپا
هرساله تعداد زیادی از افراد از کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته تصمیم به مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی می گیرند. تصمیم افراد با تمام خطراتی که مسیر پناهندگی دارد به دلیل داشتن یک زندگی بهتر است، اما این روش با توجه به شرایط نابسامان و خطرات مالی و جانی هیچگاه مورد تایید موسسه ملک پور نبوده است. امروزه اروپا شرایط ساده تری دارد نسبت به پناهندگی با توجه به اینکه راه های مختلفی چه قانونی مانند توریستی و چه غیرقانونی وجود دارد تا افراد بتوانند خود را به این کشور رسانده و اعلام پناهندگی کنند. عموم پناه جویان از کشورهایی مانند مانند ایران، عراق، ترکیه، سوریه و افغانستان هستند. این مقاله توسط مشاورین موسسه MIE به نگارش درآمده و مطلقا مهاجرت از این طریق به متقاضیان پیشنهاد نمی شود.
آنچه در این مقاله می خوانیم
شرایط پناهندگی در اروپا
با توجه به قوانینی که در کنوانسیون ژنو وجود دارد خیلی از کشورهای اروپایی پذیرفتند که با افرادی که به عنوان پناهجو به اروپا مهاجرت می کنند و پناه می آورند، به صورت عادلانه برخورد کنند و با در نظر گرفتن استانداردهای موجود بدون در نظر گرفتن اینکه پناهجو از چه کشوری مراجعه کرده پرونده هایشان را بررسی کنند تا دست یاری به آن ها بدهند. این رویکرد از سال 1999 توسط اتحادیه اروپا ایجاد شده است که کشورهای مشترک پناهندگی در سال 2020 تصمیم گرفتند این رویکرد را به سه رکن همبستگی و سهم عادلانه مسئولیت، روش های کارآمد پناهندگی و تقویت مشارکت با کشورهای ثالث اصلاح کنند.
نحوه درخواست پناهندگی در اروپا
اگر می خواهید برای پناهندگی در یکی از کشورهای اروپایی درخواست دهید، نمی توانید قبل از ورود درخواست خود را جایی ثبت کنید. اگر وارد هر کشوری شدید از ابتدا بایستی به پلیس مرزبانی مراجعه کنید و به آن ها بگویید که قصد پناهندگی دارید. پس از این درخواست، پلیس مرزبانی با پرسش چند سوال متقاضی را به اداره مهاجرت کشور مقصد ارجاع می دهد. در مرحله بعدی باید در اداره مهاجرت خود را به طور کامل معرفی کنید و دلیل پناهندگی را توضیح دهید تا اداره مهاجرت کشور مورد نظردرخواست شما را ثبت کند.
برای اثبات هویت باید مدارک شناسایی ارائه دهید تا هویت شما توسط اداره مهاجرت تایید شود. پس از اثبات موارد گفته شده از شما اثر انگشت می گیرند. در مرحله بعد به شما تایم ملاقات با بازپرس می دهند که به صورت شفاهی بایستی دلیل درخواستتان را به صورت کامل بازگو کنید. بازپرس در این مرحله توضیحات و اثر انگشت شما را مورد ارزیابی قرار می دهد تا نتیجه را اعلام کند. ممکن است اعلام نتایج مدت زیادی به طول بینجامد که در این مدت شما می توانید در کمپ هایی که برای پناهجویان در نظر گرفته شده است زندگی کنید تا نتایج به شما اعلام شود.
راه های مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی
اگر تصمیم به مهاجرت اروپا از طریق پناهندگی دارید و می خواهید به عنوان پناهنده وارد کشوری شوید، اول باید بررسی کنید که آیا آن کشور از کنوانسیون ژنو تبعیت می کند یا خیر. به طور کلی افرادی که به دنبال مهاجرت از طریق پناهندگی هستند می توانند از دو طریق برای پناهندگی اروپا درخواست دهند. روش اول به این صورت است که شما می توانید از طریق توریستی و قانونی وارد کشور مقابل شوید و برای پناهندگی درخواست دهید. البته در نظر داشته باشید که اگر با ویزای توریستی وارد خاک کشور مقابل شوید به مدت زمان مشخصی امکان ماندن دارید. اگر مدت زمان مشخص شده به اتمام برسد شما باید از کشور مقابل خارج شوید.
این بدان معناست که قبل از اتمام اعتبار ویزای توریستی بایستی برای پناهندگی درخواست دهید و پرونده شما مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانید به کمپ های مربوطه انتقال پیدا کنید و تا زمانی که جواب درخواستتان را بگیرید در کمپ زندگی کنید. مسیر دومی که می توانید برای مهاجرت پناهندگی اقدام کنید به صورت قاچاقی و غیر قانونی می باشد که یکی از پرخطرترین مسیرهای ممکن است؛ زیرا شما توسط افراد سودجو و قاچاقچی بایستی از مسیر های زمینی یا دریایی عبور کنید و به مقصد برسید که در این حالت جان و مال شما در خطر است.
وضعیت پناهندگی در اروپا
افرادی که به عنوان پناهجو وارد کشور مقابل می شوند بایستی در نظر داشته باشند که مسیر برایشان هموار نیست و با چالش های بسیاری مواجه خواهند شد که قابل تحمل نیست. از زمانی که پناهجو درخواست پناهندگی می دهد تا زمانی که جواب بگیرد باید در کمپ بماند تا تکلیف مشخص شود. از آنجایی که در کمپ ها افراد از ملیت های مختلف در کنار هم زندگی می کنند شرایط بسیار سخت و دشوار می شود. به عنوان مثال ممکن است مجبور شوید در یک اتاق چندین نفر با فرهنگ های مختلف کنار هم زندگی کنند که گاها تا زمانی که تکلیف پرونده پناهندگی مشخص شود تا چند سال این وضعیت ادامه خواهد داشت. در این مدت افراد دچار افسردگی می شوند و در برخی مواقع دست به خودکشی می زنند.
قانون پناهندگی در اروپا
برای مهاجرت پناهندگی در اروپا بایستی به قوانین موجود توجه کنید. یکی از قوانین مهم در پناهندگی قانون دوبلین می باشد. در قانون دوبلین شما در اولین کشوری که وارد شدید بایستی به عنوان پناهجو برای پناهندگی درخواست دهید. اگر وارد کشوری شوید و از آن به کشور ثالت بروید و درخواست پناهندگی دهید مجدد شما را به کشور اول که ورود کردید برمی گردانند. در این حالت درخواست شما رد خواهد شد و یک پروسه طولانی را باید صرف امور خود کنید که ممکن است با شکست مواجه شوید. نکته قابل توجه این است که پناهجویان انگشت نگاری می شوند و از این طریق ردیابی می شوند. اگر پناهجو به هر دلیلی پشیمان شود و به کشور خود بازگردد تا 5 سال امکان اقدام ویزایی را ندارد. زیرا به مدت 5 سال در سیستم اداره مهاجرت پرونده پناهندگی باز خواهد بود.
بهترین کشور برای پناهندگی در اروپا
افرادی که به دنبال پناهندگی هستند معمولا کشوری را انتخاب می کنند که زوایای مختلف مورد حمایت قرار گیرند و شرایط مساعدی را برای پناهجو فراهم آورد. وقتی افراد تصمیم به مهاجرت پناهندگی می گیرند یعنی در کشور مبدا فقر فرهنگی و اجتماعی دارند و در شرایط سختی به سر می برند. پس وقتی کشوری را به عنوان پناهگاه انتخاب می کنند باید از لحاظ امنیت و آرامش همچنین وضعیت اجتماعی و فرهنگی شرایط مناسبی داشته باشد. طبق آخرین آمار لیست کشورهایی که پناهنده می پذیرند و مورد انتخاب خیلی از پناهجویان هستند کشورهایی نظیر آلمان، دانمارک، کانادا، اتریش، آمریکا، سوئد، هلند، فنلاند و… می باشد.
مقاله پیشنهادی ما به شما
مقاله پیشنهادی ما به شما
مقاله پیشنهادی ما به شما
سوالات متداول در مورد پناهندگی در اروپا
✔️آیا پروسه مهاجرت از طریق پناهندگی اروپا قانونی است؟
خیر، روش پناهندگی زیر مجموعه روش های غیر قانونی محسوب می شود.
✔️آیا پناهندگی در اروپا مسیر تضمینی است؟
خیر، پروسه مهاجرت قطعی نمی باشد البته مسیر پناهندگی به ذات خود دارای خطرات جانی و مالی می باشد.
✔️آیا کشورهای اروپایی پناهجویان را به درستی وبا شرایط مطلوب پذیرا هستند؟
خیر، پناهجویان در کشورهای مختلف از شرایط مساعدی برخوردار نسیتند و در کمپ های اجباری باید حضور داشته باشند.
✔️آیا پناهندگی نیاز به مدارک تحصیلی و زبانی خاصی دارد؟
خیر، اما با توجه به سواستفاده هایی که از پناهجویان می شود این مسیر مورد پیشنهاد نبوده و دارای خطرات مالی و جانی می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.