مهاجرت کادر درمان به آلمان
مهاجرت از طریق ویزای کار به کشور آلمان یکی از پرمتقاضی ترین روش ها جهت اخذ اقامت این کشور می باشد. البته نرخ بیکاری پایین این کشور شرایطی را فراهم آورده است که افراد واجد شرایط بتوانند به راحتی جذب بازار کار این کشور شوند. یکی از مشاغل مورد نیاز کشور آلمان کادر درمان است. از زمان اپیدمی کوید 19 اکثر کشورها و از جمله کشور آلمان بحران نیروی کار در زمینه کادر درمان را داشتند. مهاجرت کادر درمان به آلمان برای ایرانی ها همراه با معادلسازی مدارک امکان پذیر است. از مهم ترین شرایط مهاجرت کادر درمان آلمان تسلط به زبان آلمانی است.
هدف از نگارش مقاله پیش رو بررسی جزئیات شرایط مهاجرت کادر درمان به آلمان است. چنانچه پس از مطالعه این مقاله هم چنان در خصوص جزئیات مهاجرت کادر درمان به آلمان سوال و یا ابهامی داشتید، می توانید با مشاورین خبره موسسه ملک پور تماس حاصل نموده و به صورت رایگان شرایط خود را بررسی نمایید.
آنچه در این مقاله می خوانیم
شرایط مهاجرت کادر درمان به آلمان
مهاجرت به آلمان برای کادر درمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و یا حتی انگلیسی زبان راحت تر است. با توجه به نیاز شدید نیروی کار در حیطه درمان به خصوص پرستاران و پزشکان، کشور آلمان ویزای مخصوصی برای این قشر تعریف کرده که افراد واجد شرایط بتوانند از طریق این ویزا وارد محیط شده و پس از گذراندن دوره های خاص خود وارد بازار کار شوند.
لازم به ذکر است که مهاجرت کادر درمان به آلمان مستلزم این است که قبل از هر چیز افراد مدارک خود را معادلسازی نمایند؛ چراکه مدارک اخذ شده مورد تایید دولت آلمان نمی باشد.
با توجه به اینکه عموما کادر درمان با عموم اقشار مردم در ارتباط هستند، بایستی به زبان رسمی این کشور یعنی آلمانی تسلط داشته باشند. سطح زبان مورد نیاز بسته به نوع رشته کادر درمان متفاوت است. برای برخی از رشته تا سطح B2 و برخی رشته ها تا سطح C1 مورد نیاز است.
روش های مهاجرت کادر درمان به آلمان
مهاجرت کادر درمان به آلمان از طرق مختلفی امکان پذیر است. دو مسیر اصلی مهاجرت به آلمان برای کادر درمان جاب آفر و ویزای معادلسازی شناخته می شود.
جهت مهاجرت کادر درمان آلمان از طریق جاب آفر متقاضی بایستی یک پیشنهاد کاری از طرف یکی از بیممارستان های آلمان داشته باشد تا بتواند با داشتن پیشنهاد شغلی درخواست ویزای کار دهد. برای درخواست جاب آفر فرد متقاضی بایستی مدرک زبان آلمانی در سطح C1 را داشته باشد.
مسیر دیگر نیازی به ارائه مدرک زبان در سطح بالا ندارد. در روش معادلسازی مدارک، فرد هنگام مراجعه به سفارت مدرک زبان آلمانی در سطح A2 و یا B1 را نیاز دارد و پس از ورود به کشور آلمان دوره های زبان را در خاک آلمان سپری می نماید.
کادر درمان مورد نیاز آلمان
رشته های مختلفی در زمینه کادر درمان و بهداشت وجود دارد. لیکن همه مشاغل و زیر شاخه های رشته های درمان مورد نیاز نیستند. در این قسمت از مقاله به شرح مشاغل مورد نیاز کادر درمان خواهیم پرداخت. در حال حاضر مشاغلی نظیر پزشکی، دندان پزشکی، پرستاری، جراح و داروسازی از مهم ترین مشاغل مورد نیاز در زمینه کادر درمان به شمار می روند. این بدان معناست که مهاجرت کادر درمان به آلمان برای کسانی که در این مشاغل به فعالیت می پردازند آسان تر خواهد بود.
هر کدام از مشاغل بالا مسئولیت های خاص خود را دارند. برای مثال پزشکان به تشخیص بیماری و درمان آن کمک می نمایند. در حالی که پرستاران وظیفه مراقبت از بیماران را دارند. البته لیست رشته های مورد نیاز ممکن است در برهه های مختلف زمانی تغییراتی داشته باشد. لیکن در حال حاضر رشته پرستاری و پزشکی از جمله مشاغلی هستند که بیشترین میزان تقاضا را دارند.
دریافت مجوز کار برای کادر درمان در آلمان
مهاجرت کادر درمان به آلمان نیازمند دریافت مجوز کار از این کشور می باشد. از مهم ترین شرایط مهاجرت کادر درمان به آلمان اقدام جهت معادلسازی و ارزشیابی مدارک است. به این منظور افراد متقاضی در ابتدا بایستی مدارک خود را به مراجع ذیربط ارسال نمایند تا مدارک تحصیلی آن ها مورد ارزیابی قرار گیرد. جهت ثبت نام در سازمان بهداشت دولت فدرال آلمان، فرد متقاضی باید تمامی مدارک هویتی و تحصیلی خود را به طور کامل آماده و ارسال نماید. جهت اخذ مجوز کار در کشور آلمان برای کادر درمان علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، متقاضی باید اثبات نماید که از لحاظ جسمانی در سلامت کامل به سر می برد و گواهی صحت سلامت ارائه نماید. جهت دریافت اجازه کار متقاضی بایستی تمامی مدارک خود را به زبان آلمانی ترجمه و ارسال نماید.
حقوق کادر درمان در آلمان
یکی از اهداف مهم از مهاجرت به آلمان برای کادر درمان، دریافت حقوق مناسب و داشتن زندگی با کیفیت برتر است. بنابراین میزان درآمد دریافتی و بررسی آن از جمله موضوعات مهم در هنگام مهاجرت به این کشور به شمار می رود. درواقع میزان درآمد و حقوق به عوامل مختلفی نظیر شاخه شغلی، جنسیت، سابقه کاری و… بستگی دارد که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت.
متوسط درآمد ماهیانه کادر درمان در کشور آلمان در حدود 5 هزار یورو در ماه برآورد شده است. به عبارتی دقیق تر کم ترین میزان دریافتی 1190 یورو و بیشترین میزان دریافتی ماهیانه 17 هزار یورو در ماه می باشد. در جدول زیر میانگین درآمد ماهیانه هر کدام از شاخه های کادر درمان به تفکیک برای شما عزیزان ارائه می گردد.
رشته کادر درمان | متوسط حقوق ماهیانه |
پرستاری | 2900 یورو |
پزشک | 8900 یورو |
دندان پزشک | 8660 یورو |
ماما | 3420 یورو |
هزینه مهاجرت کادر درمان به آلمان
مهاجرت کادر درمان به آلمان مانند هر مهاجرت دیگری هزینه ها و شرایط خاص خود را دارد. البته با توجه به اینکه سیاست دولت آلمان برای جذب نیروی کادر درمان به خصوص پزشک و پرستار می باشد، بخش عمده ای از هزینه های معادلسازی و دوره زبان از طرف دولت این کشور تامین می شود. به عبارتی دیگر مهاجرت به آلمان برای کادر درمان یکی از ارزان ترین راه های اخذ اقامت این کشور به شمار می رود.
با توجه به اینکه در زمان گذراندن دوره های تخصصی و معادلسازی به محض ورود به خاک آلمان تا زمانی که فرد به درآمدزایی برسد، ممکن است یک بازه زمانی را در بر گیرد، بنابراین متقاضی بایستی هزینه های زندگی را خود تامین نماید. هزینه های زندگی در آلمان بستگی به شهر محل سکونت و سبک زندگی و هم چنین تعداد اعضای خانواده متغیر است.
به طور میانگین میزان هزینه های زندگی برای یک نفر در حدود 1000 یورو در ماه و برای یک خانواده 4 نفره بین 2000 تا 2500 یورو در ماه برآورد شده است. در جدول زیر میزان هزینه های برخی از اقلام مهم آورده شده است.
اقلام مورد نیاز | میزان هزینه ها |
هزینه بلیت یک طرفه جهت حمل و نقل محلی | 3.00 یورو |
هزینه سه وعده غذا برای دو نفر در یک رستوران میان رده | 60.000 یورو |
1 لیتر شیر | 1.09 یورو |
هزینه های اولیه(سرمایش، گرمایش، برق و غیره) در یک آپارتمان 85 متری | 271.16 یورو |
هزینه ماهانه باشگاه بدنسازی | 33.52 یورو |
هزینه ماهانه مهدکودک خصوصی | 354.52 یورو |
هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر | 846.81 یورو |
شرایط معادلسازی مدارک پزشکی در آلمان
مهاجرت کادر درمان به آلمان همان گونه که در قسمت های بالا به آن اشاره نمودیم مستلزم معادل نمودن مدارک تحصیلی است؛ چراکه مدارک تحصیلی افرادی که در ایران تحصیل نمودند و فارغ التحصیل شدند مورد تایید دولت آلمان نمی باشد. شرایط معادلسازی تقریبا در تمامی رشته های کادر درمان یکسان است، لیکن در ادامه به شرح نحوه معادلسازی رشته های مختلف کادر درمان می پردازیم:
مهاجرت دندانپزشکان به آلمان
مهاجرت کادر درمان به آلمان در رشته دندان پزشکی نیازمند تایید سازمان های دولتی این کشور می باشد. برای این منظور متقاضیان می بایست تمامی مدارک تحصیلی و سابقه کاری خود را به همراه پاره ای از مدارک دیگر و ترجمه رسمی به زبان آلمانی به سازمان و نهادهای بهداشت کشور ارسال کنند.
البته در این مرحله فرد می تواند با مدرک زبان نمره پایین تر برای مثال در سطح B1 نیز اقدام نماید و در نهایت پس از ورود به خاک آلمان دوره های تخصصی زبان را در محیط بگذراند. پس از گذراندن دوره های تخصصی دندان پزشکی و دوره زبان، متقاضیان بایستی در آزمون ورودی نیز شرکت نمایند. پس از قبولی در آزمون و اخذ حد نصاب نمره لازمه می توانند به عنوان دندان پزشک در کشور آلمان مشغول به کار شوند.
شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان
وقتی صحبت از مهاجرت کادر درمان به آلمان می شود، قطعا پزشکی در آلمان، از اصلی ترین مشاغل مورد نیاز این کشور به شمار می رود. این موضوع به خصوص از زمان کرونا به بعد بسیار مشهود می باشد. البته نباید این موضوع را نادیده گرفت که پزشکان ایرانی قبل از ورود به بازار کار بایستی مدارک خود را برای ارزشیابی به سازمان بهداشت کشور آلمان ارسال نمایند.
پس از تایید مدارک توسط سازمان بهداشت، پزشکان ایرانی می توانند در دوره های زبان تخصصی و کارورزی به مدت 6 تا 8 ماه شرکت نمایند. به طور کلی یک پزشک برای کار کردن در محیط آلمان به مجوز رسمی به نام Approbation نیاز دارد. همان گونه که در قسمت های قبلی نیز به آن اشاره نمودیم از مهم ترین شرایط مهاجرت به آلمان برای کادر درمان و پزشکان توانایی ارتباط برقرارکردن با شهروندان بومی این کشور می باشد. این موضوع مستلزم ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح C1 می باشد.
شرایط مهاجرت پرستار به آلمان
یکی دیگر از رشته های مورد نیاز در زمینه کادر درمان که در حال حاضر دولت این کشور بحران نیروی کار در آن زمینه را دارد، رشته پرستاری در آلمان می باشد. در قدم اول به منظور مهاجرت کادر درمان آلمان ارسال مدارک برای گرفتن تایید از سازمان بهداشت کشور آلمان می باشد. پس از گرفتن تاییدیه ممکن است پرستاران نیاز به گذراندن دوره های تکمیلی در خاک آلمان داشته باشند.
طول این دوره های کارورزی بین 3 تا 6 ماه متغیر است. مدرک زبان آلمانی مورد نیاز جهت ورود به بازار کار آلمان به عنوان پرستار B2 آلمانی می باشد. البته این مدرک زبان از ابتدا نیازی به ارائه ندارد. متقاضیان می توانند در ابتدا با سطح زبان کمتری برای مثال در سطح A2 و یا B1 درخواست نمایند و الباقی زبان را در محیط بگذرانند.
دامپزشکی در آلمان
جهت کار در کشور آلمان به عنوان یک دامپزشک، متقاضیان نیاز به مجوز کار دارند. البته دامپزشکان چنان چه اجازه کار و یا همان Aprobation را از هر کشور عضو اتحادیه اروپا و یا شنگن داشته باشند، نیز با همان مجوز کار اجازه استخدام به عنوان دامپزشک در کشور آلمان را خواهند داشت. به منظور معادلسازی مدارک دامپزشکان، مدارک ارسالی در مراجع ذیصلاح با مدارک مورد تایید دولت آلمان مقایسه می گردد و معادل آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
علاوه بر معادلسازی مدارک، جهت اخذ مجوز کار به عنوان دامپزشک، متقاضی بایستی شرایط دیگری نیز داشته باشد. از دیگر شروط مهم جهت مهاجرت کادر درمان به آلمان در حیطه دامپزشکی همانند سایر زیر شاخه های مرتبط زبان آلمانی و داشتن سابقه کاری مرتبط می باشد.
مقاله پیشنهادی ما به شما
مهاجرت کاری پیراپزشکان به آلمان
شرایط مهاجرت کادر درمان به آلمان در شاخه های مختلف پیراپزشکی کاملا متغیر و متفاوت است. برای مثال شرایط مهاجرت یک پرستار با یک فیزیوتراپ کاملا فرق دارد. به طور کلی رشته های پیراپزشکی شامل رشته ها و مشاغل مختلفی نظیر مامایی، پرستاری، فیزیوتراپی، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی، شنوایی سنجی و… می باشد.
کشور آلمان نه تنها در رشته های پزشکی و پرستاری بحران نیروی کار دارد، بلکه شاخه های دیگر رشته های پیراپزشکی نیز جزو این مشاغل به شمار می روند. لیکن مهاجرت کادر درمان آلمان در شاخه های پیراپزشکی نیاز به معادلسازی مدارک اخذ شده دارد. بعد از انجام فرآیند معادلسازی و ارزشیابی مدارک، ممکن است برخی از رشته ها نیاز به گذراندن دوره های آموزشی تکمیلی تر داشته باشند. متقاضیان با داشتن مدرک زبان آلمانی معتبر و پس از گذراندن دوره های آموزشی و اجازه کار در آلمان می توانند به جست و جوی کار مناسب بپردازند.
راه های اخذ اقامت آلمان برای کادر درمان
مهاجرت کادر درمان به آلمان قطعا با هدف اخذ اقامت دائم و پاسپورت همراه است. در این خصوص باید گفت که کادر درمانی که مشاغل آن ها جزو مشاغل مورد نیاز به شمار می رود می توانند از طریق ویزای معادلسازی وارد خاک آلمان شوند. پس از گذراندن دوره های مشخص شده و اخذ مجوز کار در این کشور، گروه کادر درمان می توانند وارد بازار کار شوند.
با اخذ جاب آفر و دریافت ویزای کار بر طبق قوانین کشور آلمان می توانند پس از گذشت 7 تا 8 سال درخواست اقامت دائم و پاسپورت نمایند. ناگفته نماند اخذ پاسپورت مستلزم رعایت شرط حضور به مدت حداقل 6 ماه در سال، پرداخت بیمه و مالیات از طرف کارفرما، تسلط به زبان آلمانی، ادغام شدگی در فرهنگ آن کشور و مرتکب نشدن به جرم و جنایت در طی زمان اقامت در کشور آلمان می باشد.
فرد متقاضی اصلی که از طریق ویزای معادلسازی درخواست می نماید، می تواند علاوه بر خود، برای همراهان شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال نیز درخواست اقامت نماید.
سوالات متداول در مورد مهاجرت کادر درمان به آلمان
✔️در حال حاضر کدام رشته های کادر درمان در دسته مشاغل مورد نیاز به شمار می روند؟
به طور کلی کشور آلمان در طی سالیان اخیر در تمامی رشته های کادر درمان بحران نیروی کار داشته است. لیکن رشته های پزشکی، پرستاری، دندان پزشکی در مقایسه با سایر رشته ها بیشتر مورد استقبال دولت آلمان قرار می گیرد.
✔️آیا بدون مدرک زبان نیز می توان برای معادلسازی آلمان اقدام نمود؟
خیر، برای مهاجرت کادر درمان به آلمان ارائه مدرک زبان از مهم ترین مدارک مورد نیاز به شمار می رود.
✔️آیا افرادی که سابقه کار ندارند و به تازگی فارغ التحصیل شده اند نیز می توانند برای این ویزا درخواست نمایند؟
ویزای معادلسازی صرفا برای تطابق مدارک و معادلسازی کادر درمان بر طبق استاندارهای کشور آلمان می باشد لیکن برای ورود به بازار کار بهتر است که فرد حداقل 2 الی 3 سال سابقه کاری داشته باشد.
✔️آیا ویزای معادلسازی کادر درمان همراه دارد؟
بله، فرد پس از اخذ مجوز کار و ورود به بازار کار می تواند برای همسر و فرزندانش درخواست ویزای الحاق نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.