مهاجرت به اروپا
اروپا یکی از جاهایی است که به دلیل کیفیت بالای زندگی، فرصت های شغلی، سیستم آموزشی عالی و حمایت از پناهجویان، مقصد مناسبی برای مهاجران به شمار می رود. مهاجرت به اروپا از راه های مختلفی از جمله کار، تحصیل، سرمایه گذاری، ازدواج، تولد، پناهندگی و مهاجرت افراد موفق و هنرمندان امکان پذیر است. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که انتخاب مسیر بستگی به شرایط شما دارد و یک مسیر نمی تواند برای همه افراد مناسب باشد. در ادامه این مقاله تمام روش های مهاجرت به اروپا را بررسی خواهیم کرد. پس تا پایان با ما همراه باشید. همچنین شما می توانید برای دریافت پاسخ سوالاتتان از مشاوره رایگان موسسه ملکپور نیز بهره مند شوید.
آنچه در این مقاله می خوانیم
شرایط مهاجرت به اروپا
تمرکز اتحادیه اروپا بر رفاه مردم، پیشرفت اقتصادی، حداقل بودن نزاع های سیاسی و داشتن کالج ها و دانشگاه های تراز اول در کنار آب و هوای بی نظیر آن، اروپا را به آرمانی ترین مقصد برای هر مهاجری تبدیل کرده است. درمورد شرایط مهاجرت به اروپا باید گفت که این موضوع کاملا نسبی است و بسته به کشور و روشی که شما برای مهاجرت انتخاب می کنید، شرایط مهاجرت نیز متفاوت خواهد بود. اروپا به 50 کشور مختلف تقسیم می شود که شما باید با توجه به شرایط خود یکی از کشورها را انتخاب کرده و به طور جداگانه درمورد شرایط مهاجرت به آن کشور تحقیق کنید. زبان های روسی، آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، انگلیسی، اسپانیایی، لهستانی، رومانیایی و هلندی در اروپا رایج هستند.
هزینه های مهاجرت به اروپا
یکی از مهم ترین مسائلی که هنگام مهاجرت در نظر گرفته می شود و باید آن را مورد بررسی قرار داد، هزینه مهاجرت به اروپا است. در این مورد نیز باید گفت هر کدام از روش های مهاجرتی به اروپا هزینه خاص خود را دارند. به طور کلی می توان گفت هزینه های مهاجرت به اروپا شامل موارد زیر می شوند:
- هزینه های گرفتن ویزای موقت اولیه
- هزینه مربوط به اقامت و مسکن
- هزینه های مربوط به همراهی خانواده
- هزینه تبدیل ویزای موقت به ویزای دائم
- هزینه مربوط به بحث سرمایه گذاری و تمکن مالی در برخی روش های مهاجرت
راه های مهاجرت به اروپا
مهاجرت به اروپا از روش های مختلفی امکان پذیر است و شما می توانید بسته به شرایط خود یکی از روش های زیر را برای مهاجرت و اخذ اقامت اروپا انتخاب کنید. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که همه این روش ها منجر به اخذ اقامت دائم نخواهند شد.
مهاجرت به اروپا از طریق کار
طی دهه گذشته مهاجرت کاری به اروپای شرقی، مرکزی و همچنین کل اتحادیه اروپا به طور قابل توجهی افزایش یافته است. به طور کلی هر کسی که الزامات و معیارهای تعیین شده توسط کشورهای اروپایی را داشته باشد، میتواند برای کار در اروپا اقدام کند. یکی از این الزامات اخذ دعوتنامه شغلی یا به عبارتی جاب آفر از سوی کارفرما یا شرکتی در کشور مقصد می باشد. علاوه بر این متقاضیان موظف هستند که قبل از ورود و کار در حوزه شینگن، ویزای کاری آن را دریافت نمایند. البته معیارهای مورد نیاز و روند درخواست ویزای کاری، تا حد زیادی بستگی به نیاز های کاری خود آن کشور دارد. گرچه دریافت ویزای کاری در اکثر کشورهای اروپایی نیاز به دعوتنامه و جاب آفر دارد، ولی در برخی از این کشورها مانند آلمان و اتریش متقاضیان میتوانند برای ویزای جاب سیکر (جستجوی کار) اقدام نمایند. این ویزا به متقاضیان اجازه میدهد که به مدت ۶ ماه در خاک آلمان و اتریش به دنبال کار بگردند و سپس برای اخذ اقامت کاری آن درخواست دهند. به طور کلی شرایط و مدارک استاندارد جهت دریافت ویزای کاری اروپا عبارتند از:
لازم است بدانید که بیشتر ویزاهای کاری کشورهای اروپایی یک ساله هستند، اما در اکثر آن ها به شما اجازه داده میشود که بعد از انقضای مدت آن درخواست تمدید دهید.
مهاجرت تحصیلی به اروپا
مهاجرت تحصیلی به اروپا از راه های مختلفی امکان پذیر است. شما می توانید با دریافت پذیرش از یک دانشگاه اروپایی ویزای تحصیلی آن کشور را دریافت کرده و مهاجرت کنید. تحصیل در اروپا این امکان را به شما میدهد که در کنار تحصیل به کار دانشجویی بپردازید و بخش عمده ای از هزینههای زندگی خود را به راحتی تامین کنید. اکثر این کشورها به شما فرصت می دهند که پس از اتمام تحصیلات خود بین ۶ ماه تا یک سال و نیم به جستجوی کار مرتبط با رشته تحصیلی خود بپردازید. در صورتی که موفق به پیدا کردن کار شوید، می توانید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کرده و پس از چند سال کار کردن و اخذ اقامت دائم، در آن کشور ماندگار شوید.
مهاجرت تحصیلی به اروپا قوانین گستردهای دارد که در هر کشور متفاوت است. به طور کلی جهت تحصیل رایگان در دانشگاههای دولتی این کشورها به فراگیری زبان رسمی آن ها نیاز دارید، البته در برخی از این کشورها مثل آلمان و اتریش این امکان نیز وجود دارد که با مدرک زبان انگلیسی در دانشگاه های خصوصی آن به تحصیل بپردازید.
مهاجرت به اروپا از طریق سرمایه گذاری
قاره اروپا گزینه های بسیار متنوعی را به کارآفرینان و سرمایه گذارانی که علاقه مند به اخذ اقامت یا تابعیت دوم هستند، ارائه می دهد. در واقع سرمایه گذاری در یک کشور اروپایی، امکان سفر بدون ویزا به کل اتحادیه اروپا را برای شما باز می کند. گزینه های سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی در یکی از سه دسته کلی زیر گنجانده می شود:
- سرمایه گذاری در املاک
- سرمایه گذاری های تجاری
- سرمایهگذاری در اوراق قرضه دولتی
منافع حاصل از این سرمایه گذاری ها بسته به نوع و میزان سرمایهگذاری ممکن است متفاوت باشد، به عنوان مثال کشورهای مانند اسپانیا، پرتغال و یونان به ازای سرمایه گذاری ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار یورویی در املاک مسکونی به شما اقامت ارائه می دهند، در حالی که اخذ اقامت انگلستان حداقل به سرمایه گذاری دو میلیون پوندی نیاز دارد. در کنار روش های سرمایه گذاری در اروپا، در حال حاضر روش های سرمایه داری و خود حمایتی نیز توجه مهاجران زیادی را به خود جلب کرده است. در این روش کافیست که شما به دولت مربوطه نشان دهید که در کشور خود سرمایه و تمکن مالی بسیار خوبی دارید. اثبات این تمکن از طریق نشان دادن املاک، مبلغی پول در حساب و درآمد ماهیانه شما امکان پذیر است. در حال حاضر کشورهای مانند اتریش، فرانسه، اسپانیا، پرتغال، یونان، ایتالیا و غیره این طرح را ارائه می دهند.
مهاجرت به اروپا از طریق تولد
کشورهای اروپایی در اکثر مواقع از قانون خون تبعیت می کنند. به این معنا که در صورتی فرزند متولد شده را شهروند خود محسوب میکنند که دست کم یکی از والدین وی دارای شهروندی یا اقامت دائم آن کشور باشند. بنابراین اگر هیچ کدام از والدین شهروندی و اقامت دائم آن کشور را نداشته باشند، به فرزند آن ها نیز اقامت و تابعیتی داده نمی شود مگر در شرایط خاص. البته باید توجه داشته باشید که شرایط مهاجرت از طریق تولد در هر کشور ممکن است متفاوت باشد. برای مثال در آلمان اگر والدین غیر آلمانی باشند، فقط در صورتی به فرزندشان اقامت دائم داده می شود که یکی از والدین حداقل هشت سال در آلمان زندگی کرده باشد. در بریتانیا اگر والدین غیر بریتانیایی باشند، فقط در صورتی که فرزند ۱۸ ساله شود و از زمان تولد در بریتانیا زندگی کرده باشد می تواند درخواست اقامت دائم دهد. در فرانسه اگر فرزندان از ۱۱ تا ۱۸ سالگی حداقل ۵ سال در فرانسه زندگی کرده باشند و ۱۸ سالگی نیز در حال زندگی در فرانسه باشد، به طور خودکار و بدون نیاز به درخواست، شهروند فرانسه می شوند. همان طور که مشاهده می کنید این قوانین از کشوری به کشور دیگر بسیار متنوع می باشد، لذا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص بهتر است به مقالات مربوطه مراجعه نمایید.
مهاجرت به اروپا از طریق ازدواج
به طور معمول افراد میتوانند با استفاده از قانون الحاق به خانواده و از طریق روش ازدواج، اقامت یکی از کشورهای اروپایی را به دست آورند. بر اساس این قانون اگر شما با شخصی ازدواج کنید که خود اقامت یا پاسپورت اروپا را دارد، می توانید در کشور مقصد به او بپیوندید. برای انجام این کار لازم است که ابتدا واقعی بودن ازدواج خود را اثبات کرده و همچنین نشان دهید که همسرتان توانایی تأمین هزینههای زندگی شما در اروپا را دارد. در قدم بعدی شما به مدرک زبان کشور مقصد نیاز دارید. در اکثر کشورها تفاوتی ندارد که دعوت شونده مرد باشد یا زن، تنها شرط لازم این است که شخص دعوت کننده شهروند یا مقیم کشور مقصد باشد. دقت داشته باشید که تمامی شرایط و مدارک شما به دقت توسط کارشناسان و آفیسر مربوطه بررسی میشود، لذا ازدواج صوری میتواند مشکلات حقوقی جدی را برایتان ایجاد کند. پس از اینکه از واجد شرایط بودن خود مطمئن شدید، به سفارت مراجعه کرده و مدارک ازدواج، زبان و مدارک اثبات کننده تمکن مالی همسرتان را ارائه دهید. در صورتی که مدارک شما بدون نقص باشد، می توانید به کشور مقصد مهاجرت کنید. در برخی از کشورهای اروپایی اقامت شما از طریق ازدواج، اقامتی مشروط و دو ساله است لذا اگر قبل از دو سال از همسر خود جدا شوید، اقامت تان نیز لغو خواهد شد.
مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی
از بین کشورهای اروپایی چهار کشور آلمان، مجارستان، اتریش و سوئد سالانه شاهد ورود دو سوم پناهندگان اروپا به خاک خود می باشند. سالهای متمادی انتظار جهت گرفتن اقامت، زندگی در کمپ های غیر استاندارد، استفاده ابزاری از پناهجویان، برده داری، بیماری، خشونت جنسی و غیره از جمله دلایلی است که باعث شده اتحادیه اروپا رسما نگرانی خود را جهت شرایط زندگی پناهندگان ابراز کند. بسیاری از این پناهندگان در جای جای کره خاکی و در اعتراض به شرایط زندگی شان اقدام به اعتصاب غذا و گاها خودکشی کرده اند. از معایب و شرایط سخت زندگی در کمپ های پناهندگی می توان به آب غیر آشامیدنی، کمبود غذا و جای خواب اشاره کرد. برای گرفتن اقامت از طریق پناهندگی باید اثبات کنید که به دلایل دینی، سیاسی، فرهنگی و غیره در کشور خودتان امنیت جانی نداشته اید یا از امکانات شهروندی محروم شده اید. دقت داشته باشید که اگر در دادگاههای کشور مقصد موفق به اثبات ادعای خود نشوید به زادگاه و کشورتان بازگردانده می شوید. موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی در خصوص پناهندگی ارائه نداده و به هیچ عنوان این روش پرخطر را پیشنهاد نمی کند.
مهاجرت به اروپا از طریق اقامت هنرمندان و افراد فوق موفق
برخی از کشورهای اروپایی شرایطی را فراهم ساخته اند تا هنرمندان، ورزشکاران، بازیگران، خوانندگان، نوازندگان و به طور کلی افراد موفق بتوانند از طریق ارائه یک رزومه هنری قوی و اثبات موفقیت های هنری خود جهت اخذ اقامت درخواست دهند. برای درخواست اقامت هنرمندان باید بتوانید گواهینامه های آموزشی، جوایز کشوری و بین المللی، سوابق برگزاری نمایشگاه و به طور کلی فعالیتهای هنری خود را اثبات نمایید. در حال حاضر اتریش یکی از بهترین کشورهای اروپایی است که شرایط مطلوبی را جهت اقامت هنرمندان و افراد خاص ارائه می دهد. برای اخذ اقامت هنرمندان اتریش لازم است که اثبات کنید شغل و حرفه اصلی شما در کشور خود فعالیت هنری بوده و توانسته اید از این طریق درآمد بالایی نیز کسب نمایید.
بهترین راه مهاجرت به اروپا
کشورهای اروپایی جزو پرمتقاضی ترین کشورها برای مهاجرت هستند و راه های متنوعی برای مهاجرت به این کشورها وجود دارد. انتخاب بهترین راه برای مهاجرت به اروپا بستگی به شرایط و هدف شما دارد و هرکدام از مسیرها شرایط خاص خود را دارند. از جمله بهترین راه های مهاجرت به اروپا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خودحمایتی
- خرید ملک
- ثبت شرکت
بهترین کشور اروپایی برای مهاجرت
انتخاب بهترین کشور اروپایی برای مهاجرت به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما باید متناسب با شرایط و اهداف خود شرایط کشورهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید. ممکن است یک کشور برای تحصیل بهتر باشد و کشور دیگر شرایط مناسبی برای کار داشته باشد. بنابراین نمی توان به طور قطع بهترین کشور را برای مهاجرت به اروپا معرفی کرد.
اخذ پاسپورت و تابعیت اروپا
گفتیم که همه راه های مهاجرت به اروپا منجر به اخذ پاسپورت نخواهند شد، اما خوشبختانه در اکثر روش های مهاجرت به اروپا از جمله روش های کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری و ازدواج این امکان وجود دارد که با رعایت شرایطی برای اخذ اقامت دائم و پاسپورت آن کشور نیز اقدام نمایید. گرچه این شرایط و مدت زمان لازم جهت تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم و پاسپورت ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد، ولی در اکثر این کشورها می توانید بعد از ۵ سال زندگی و کار کردن اقامت دائم بگیرید. بعد از اخذ اقامت دائم متقاضی باید شرایطی از جمله حضور در کشور مربوطه، آگاهی به زبان، ادغام با فرهنگ کشور مربوطه و غیره را داشته باشد تا بتواند برای پاسپورت و تابعیت خود نیز درخواست دهد. در برخی کشورهای اروپایی مانند اتریش، پرتغال، هلند، سوئد و غیره بعد از 6 سال امکان اخذ پاسپورت و تابعیت وجود دارد، در حالی که برخی دیگر مانند سوئیس، فرانسه و اسپانیا این مدت ممکن است به ۷ تا ۱۰ سال افزایش پیدا کند.
سوال: سلام . من لیسانس دارم و 45 سالمه و همسرم هم 42 سالشه. سرمایه مون هم بیشتر از 4-5 میلیارد تومان نیست. سابقه کار هم داریم. همسرم کاردانی دارد. به نظر شما چه روشی برای مهاجرت ما بهتر است؟
سوال: سلام استاد عزیز ملک پور من حمیدرضا هستم 20 ساله و یه مشکلی داشتم که میخواستم با شما در میون بزارم میخواستم بپرسم من هنوز شغل درست حسابی ندارم که برای هدفم کاملا مشخص و برنامه ریزی شده باشه یعنی تاکسی اینترنتی کار میکنم و در امد چندان خوبی ندارم من قصد مهاجرت از 15 سالگی دارم و همیشه ناراحتم همیشه قصه میخورم از طرفی زندگی من فوتبال هست ولی پدرم و مادرم با افکار قدیمیشون من رو به این سمت تا الان هدایت نکردن حتی انکار نمیکنم در حدی هست که یجورایی دستمون به دهنمون میرسه ولی منظوزم این نیست که پولداریم ( ساکن جنوب شهر تهرانیم ) پدرم و مادرم میخوان که من خوشبخت بشم و همیشه میگن تو باید ایران بمونی ولی من میگم عزیز من ادم خودشو مگه بازور میتونه بندازه تو چاه از طرفی هم من کار میکنم که پیشرفت کنم و در اخر بتونم مهاجرت کنم ولی ترس از این دارم که یهو با پولی که کار کردم ارزش اون پولم خراب بشه و سر برنامه ریزی که برای خرید دلار کردم همش خراب شه و من دوباره عقب بمونم خلاصه این جانب درسته سختیه خیلی زیادی نکشیده ولی از 15 سالگیش تا الان همیشه ناراحت بوده که چرا اینجا بدنیا اومده (جبر جغرافیایی) چرا نباید ما شاد باشیم اخه مگه ما ایرانیا چه گناهی کردیم…. در نهایت میخوام که به چیزی که میخوام برسم ولی خیلی شرایط برام سخته … نمیدونم چیکار کنم سردرگمم .
پاسخ:
- دانلود
- 9 دقیقه
- 18 K
سوالات متداول در زمینه مهاجرت به اروپا
✔️ شرایط و مدارک لازم جهت مهاجرت کاری به اروپا کدامند؟
جهت مهاجرت کاری به اکثر کشورهای اروپایی، داشتن یک جاب آفر و ویزای کاری کشور مربوطه الزامی می باشد.
✔️ هزینه زندگی در کشورهای اروپایی به چه صورت است؟
گرچه این هزینه بسته به نوع کشور ممکن است متفاوت باشد، ولی به طور کلی بین ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ یورو در ماه می باشد.
✔️ بهترین و راحت ترین کشور اروپایی برای گرفتن اقامت کدام است؟
انتخاب راحت ترین کشور اروپایی برای گرفتن اقامت، تا حد زیادی بستگی به شرایط شخص متقاضی دارد.
✔️ آیا در حال حاضر امکان اخذ اقامت با خرید ملک در کشورهای اروپایی وجود دارد؟
بله. در حال حاضر با خرید ملک در کشورهایی مانند اسپانیا، پرتغال و یونان می توان برای خود و خانواده اقامت اروپا را دریافت کرد.
سلام و ممنون از شما. لطفاً می فرمایید برای روش های سرمایه گذاری چطور مشاوره بگیرم؟
سلام و عرض ادب
برای مشاوره در این مورد با موسسه تماس بگیرید
021-49196000
درود بر شما ممنون از مقاله کاملتون. لطف میکنید به من بگید برای اقدام گرفتن اقامت اروپا از کجا باید شروع کنم؟
سلام و عرض ادب
برای مشاوره در این مورد با موسسه تماس بگیرید
021-49196000
سلام و عرض ادب. برای اقامت اروپا از طریق تمکن مالی کشورهای فرانسه یا اسپانیا پروسه شون کوتاه تر از خودحمایتی اتریش است؟ من بین خودحمایتی فرانسه و اسپانیا مردد هستم. خیلی ممنونم
سلام وقت بخیر
بله کوتاهتر هست
سلام وقت بخیر
بله خود حمایتی اتریش از دو کشور دیگه طولانی تر هست
سلام ممنون بابت اطلاعات دقیقتون. من به همراه خانواده قصد مهاجرت به اروپا رو دارم، من 34 سالمه و لیسانس حقوق و آیلتس 6 و نیم دارم و همسرم 36 سالشونه و مهندس برق هستن و آیلتس 6 دارن. حدود 100 هزار یورو برای مهاجرت در نظر گرفتیم. ممنون میشم اگر مارو راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
دوست عزیز شما شرایط خوب و البته راها=های مختلفی برای مهاجرت به اروپا دارید
میتونید با موسسه تماس حاصل نمایید و مشاوره اولیه رایگان دریافت نمایید
02149196000
در حال حاضر برای سرمایه گذاری از طریق خریدملک برای کدوم کشور تو اروپا میشه اقدام کرد و اقامت گرفت؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
در حال حاضر اسپانیا با خرید ملک و یونان هم با سرمایه گذاری در زمینه خرید ملک
به شما اقامت میدهند
یونان از ابتدا و اسپانیا بعداز 5 سال اقامت میدهد